13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Inici de l’ampliació del pavelló d’halterofília de Gandia

– El regidor Jesús Naveiro fa balanç de les inversions a l’àmbit esportiu realitzades del 2020 al 2024 que ascendeixen a prop de 7 milions d’euros

El regidor delegat d’Esports, Jesús Naveiro, ha informat aquest matí sobre una nova inversió en matèria esportiva que durà a terme des del govern municipal.

Es tracta de l’ampliació de la zona d’entrenament i competició del pavelló d’halterofília situat al poliesportiu municipal. Per això, l’edil ha estat acompanyat en roda de premsa per Lola Martínez, presidenta de l’Atlètic Club Halterofília Gandia.

Naveiro ha explicat que l’ampliació es farà convertint l’espai pròxim al pavelló, que actualment s’utilitza com a magatzem dels operaris del poliesportiu, en una nova zona que ampliarà l’espai disponible per als usuaris, millorarà l’accessibilitat, la il·luminació i la ventilació de tot l’edifici.

L’obra suposarà una inversió de 213.563,75 euros i el termini previst d’execució és de cinc mesos. L’inici i el transcurs d’obres es coordinarà amb els clubs perquè interferisca el mínim possible en els seus entrenaments o competicions
“Es tracta d’una inversió necessària, consensuada i sol·licitada pels usuaris de la qual ja hem iniciat el procés perquè siga una realitat” ha destacat Naveiro.

Per la seua banda, la presidenta del Club ha agraït la intervenció i ha expressat el seu desig que les obres estiguen finalitzades per a quan es dispute el proper Grand Prix Femení l’octubre del pròxim any.

El responsable d’Esports ha aprofitat la compareixença per a fer balanç de l’important esforç que el govern municipal està fent a l’hora de mantindre i millorar les instal·lacions esportives.

De l’any 2020 al 2023, el govern de Gandia ha invertit més de 3,9 milions d’euros en actuacions relacionades amb l’esport.

El 2020 es van realitzar 25 intervencions per valor de 916.000 € a les quals cal sumar els 400.000 € anuals del contracte de manteniment de les instal·lacions esportives.

Entre les més destacades hi va haver la instal·lació de la gespa artificial als camps de futbol de Roís de Corella (329.000 euros), la reparació del fossat de gimnàstica artística (52.800 euros) o la reparació del paviment i la tanca al Pavelló del Raval.

El 2021 hi va haver 15 actuacions destacades per valor de més de 740.000 euros com el subministrament de serveis de megafonia per a instal·lacions esportives (62.400 euros), l’adquisició de maquinària de fitness per al Centre Esportiu del Grau (18.123 euros) o el condicionament de l’entrada de la pista d’atletisme, entre d’altres.

Pel que fa al 2022, es van invertir 577.000 € en 13 iniciatives diferenciades sent la reparació de la coberta retràctil de la piscina del Grau (més de 120.000 euros) i la construcció de les pistes de petanca a l’atur de l’Estació, les més destacades.

Ja el 2023 es van realitzar 16 iniciatives de diversa índole com el subministrament LED al Fort Llopis (53.344 €) o les realitzades a les pistes de skate (228.757 euros).

Aquest any la previsió és que la xifra invertida en Esports puge a prop de 2,2 milions d’euros gràcies a l’actuació al pavelló del poliesportiu (1,8 milions d’euros) o els 400.000 € anunciats recentment del canvi de la gespa artificial del Guillermo Olagüe.

En total, el consistori ha invertit en els darrers quatre anys un total de 4.517.925,18 euros i preveu augmentar aquesta xifra fins als 2.198.550 euros aquest any als quals se sumarà els més de 400.000 euros del contracte de manteniment durant el 2024.

Per acabar, Naveiro s’ha reafirmat en el compromís de l’executiu amb l’esport i aquest es demostra amb xifres. “En aquests cinc anys (2020-2024) la inversió puja a gairebé 7 milions d’euros. Inversions realitzades perquè milers de persones que utilitzen tant les instal·lacions dels centres esportius com les que es troben distribuïdes per tota la ciutat puguen practicar el seu esport preferit” va explicar Naveiro qui ha recalcat que algunes d’aquestes inversions no són visibles, però sí necessàries per al dia a dia del funcionament de les instal·lacions esportives.

“Tenim el repte de satisfer les necessitats d’una ciutat on cada dia són més les persones que se sumen als hàbits de vida saludable. És innegable que hui es practica més esport que fa vint anys i que els rangs d’edat s’han ampliat des de la infància fins a superada l’edat de jubilació. Tenim un repte i ho afrontarem utilitzant els recursos municipals i tots els que estiguen al nostre abast en altres administracions” va finalitzar.

Articles relacionats