17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Influencers gastronòmics valencians donen a conéixer el Blat Picat de Vilallonga i la Via Verda

– La trobada compta amb periodistes especialitzats i tots degusten el plat més tradicional de la població

Vilallonga ha sigut aquest cap de setmana el lloc on s’han donat cita els influencers especialitzats en gastronomia de la Comunitat Valenciana, a més han acudit periodistes especialitzats en guisats tradicionals per a donar a conéixer aquest típic i tradicional plat que a la Safor només es pot degustar a Vilallonga.

Aquesta trobada s’ha realitzat davant la celebració del pròxim XVI Concurs de Blat Picat i la XIV Fira Gastronòmica, on s’espera a més de 10.000 persones com en edicions anteriors.

Des del dissabte 25 al diumenge 26, els experts en gastronomia amb comptes en Instagram Ximo Carrión, amb més de 6.100 seguidors; els gestors del compte ‘dosfoodsymedio’, amb més de 19.000 seguidors, i l’influencer de la Safor, ‘eraseunavezmiestilo’, amb 52.000 seguidors, ha estat coneixent la població d’interior, la Via Verda, els assuts, i, per descomptat, degustant el *blat *picat.

A més, en l’acte han participat diversos periodistes de mitjans de comunicació de la Safor i d’altres comarques, on el blat picat es guisa, però de forma molt esporàdica. És el cas dels pobles de l’interior de la Marina Alta, on en algunes localitats de muntanya es realitza el guisat, però cada vegada menys. Per a divulgar en aquesta zona del nord d’Alacant aquest guisat i atraure a gent a degustar-lo a Vilallonga, ha participat el periodista Carlos López, responsable de diferents mitjans digitals de la Marina Alta, que compta amb les millors audiències de la zona.

Tots els participants s’han quedat “meravellats” amb Vilallonga, ha indicat l’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós. “El dissabte visitarem les fonts, l’ermita, i altres espais emblemàtics, alguns em deien que era increïble que un poble tan bonic haja passat desapercebut durant tant de temps i que pràcticament el Concurs de Blat Picat haja sigut un esdeveniment tancat només per al poble, en lloc d’obrir-lo a cuiners de tota Espanya, com es fa a Gandia amb la Fideuà o a Sueca amb la Paella Valenciana”. “Ho estudiarem seriosament”, ha precisat l’edil del Partit Popular.

Tots els participants han destacat “la bellesa” de Vilallonga i l’“espectacularitat” de la Via Verda, “creuant els coneguts” com a tubs rojos. Alguns d’ells, després de passar pel túnels del vell tren d’Alcoi a Gandia i veure els assuts, han indicat que coneixen la polèmica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i han ressaltat que seria “acabar amb el 50% de la bellesa de la Via Verda”. Precisament, Ximo Carrión ha pujat ja al seu compte d’Instagram un vídeo on s’aprecia tota la bellesa de Vilallonga dels paratges verds, la Via Verda i els assuts:  https://www.instagram.com/p/cpip4thj30q/

Articles relacionats