17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Incidència del coronavirus pels pobles de la Safor

 

La situació a la Safor ha empitjorat respecte a la Comunitat Valenciana. Mentre que la Comunitat ha millorat fins a 234 casos, la Safor està en 279 casos per cada 100.000 habitants.

En aquesta actualització la Safor ha baixat un 2,60%, pràcticament una situació molt similar a la de l’última actualització, és a dir,  continua sent molt preocupant el nivell de contagis a la comarca. Les mesures restrictives no estan sent tan eficaces ací com a la resta del territori valencià.

Corba contagis 301120

Com es pot veure a la gràfica en aquesta última actualització la corba s’ha mantingut al mateix nivell, la qual cosa significa que encara no hi ha una clara tendència de descens del nombre de contagis fins ara a la Safor, i si a més afegim el pròxim pont festiu, que sempre han produït repunts importants en l’apartat de nous contagis, s’entén perfectament la preocupació del personal sanitari davant d’aquesta situació.

 

 

 

Evolucio de la pandemia 301120

Gandia és dels tres municipis amb més població de la Safor, el que ha incrementat en aquesta última actualització el nombre de nous contagis, tant Tavernes de la Valldigna com Oliva han baixat.

Oliva és l’única que manté el  nivell de contagis per davall de la Comunitat Valenciana, amb una diferència de 135 contagis menys per cada 100 mil habitants.

La Safor té una incidència de 279,23 contagis per cada 100 mil habitants, 45 contagis per damunt de la mitjana de la Comunitat.

 

Covid Safor 301120Fins a 20 municipis de la Safor tenen una millor tassa de contagis que la Comunitat Valenciana i la resta, 12 municipis estan per damunt.

Gandia i Tavernes, poblacions amb un major pes poblacional, estan per damunt, la qual cosa fa que el conjunt de la Safor també s’encontre pitjor que la mitjana de la Comunitat Valenciana.

La Valldigna és de les zones que mes està patint, en aquest moment, els contagis, ja que les tres poblacions que la componen estan molt per damunt, Tavernes amb 389, Simat amb 420,55 i Benifairó amb 509 contagis per cada 100 mil habitants.

Benirredrà està ara amb 1570 quant a l’última actualització estava en 2324 contagis, i que té en aquests moments 25 casos actius, 12 menys.

Xeraco també té una situació epidemiològica prou complicada, registra 26 casos actius i una tassa de contagi del 459,77.

En zero casos actius en els últims 14 dies estan Guardamar de la Safor, Beniflà, Palmera, Alfauir, Castellonet, Piles i Barx.

En una tassa de contagis per davall de la Comunitat Valenciana, es troben Almoines, La Font, Palma de Gandia, L’Alqueria, Miramar, Potries, Ròtova, Oliva, Almoines, Bellreguard, Daimús, Ador, El Real de Gandia, Rafelcofer .

I per damunt de la mitjana de la Comunitat, Xeresa, Vilallonga, Gandia, Beniarjó, Lloc Nou, Almiserà, Tavernes, Simat, Xeraco, Benifairó i Benirredrà.

Articles relacionats