16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

II edició del Campionat de Robòtica Educativa i l’edició 2.0 del Cyberjardí comarca

l

– Dos iniciatives d’ADETECSA i la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, que es desenvoluparan des de desembre fins a juliol del 2022 per a potenciar les competències i les habilitats digitals entre l’alumnat (Primària i Secundària) i el professorat dels centres educatius locals.

– Carmen Fuster, regidora de Polítiques educatives: “Aquestes iniciatives completen l’aprenentatge i la formació de l’alumnat i del professorat dels centres educatius per a donar resposta a les necessitats del context digital”.

– Luis Cañera, president d’ADETECSA: “Aquests esdeveniments ajuden els estudiants i estudiantes a arribar a la Universitat amb una millor formació i preparació en tecnologia i competències digitals”.

– Pepe Marín, director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV: “El Cyberjardí 2.0 també contribueix a estimular les competències tecnològiques en xiquetes, una cosa necessària a causa de la gran carència social de tecnòlogues”.

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, acompanyada del president de l’Associació per al Desenvolupament tecnològic de la Safor (Adetecsa), Luis Cañera, i del director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV, Pepe Marín, ha presentat aquest matí en roda de premsa la II edició del Campionat comarcal de Robòtica Educativa i l’edició 2.0 del Cyberjardí de la Safor, dues iniciatives gratuïtes organitzades pels dos organismes, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, que es desenvoluparan des d’inicis de desembre d’enguany i fins a la primera quinzena de juliol del 2022 amb l’objectiu de potenciar les competències i les habilitats digitals entre la comunitat educativa.

“El Campionat de Robòtica estarà dirigit a l’alumnat de tots els centres educatius de Primària i Secundària de la nostra ciutat perquè aquest puga millorar les seues competències digitals, ja que vivim en un context digitalitzat al qual ens hem d’adaptar, mentre que el Cyberjardí està orientat al professorat, ja aquest també necessita completar la seua formació per a poder donar resposta a aquestes necessitats que exigeix l’entorn digital”, ha destacat Fuster.

Pel que fa a les característiques i desenvolupament d’aquests esdeveniments que “ajuden els estudiants i estudiantes a arribar a la Universitat amb una millor formació i preparació en tecnologia i competències digitals que beneficie el seu futur creixement professional”, Cañera ha explicat que la competició d’enguany de robòtica introdueix la categoria lliure ‘Arduino’ perquè aquests i aquestes puguen crear els seus robots amb material reciclable i elements de software lliure.

Una altra novetat, ha afegit, és el caràcter multiseu del campionat, ja que els combats de robots es lliuraran a les bases de diverses empreses de la Safor, entre elles la Fundació Vicky FoodsODEC o el mateix Campus de Gandia de la UPV.

“El projecte col·laboratiu del Cyberjardí 2.0 consisteix a fusionar art i tecnologia perquè l’alumnat dels col·legis construïsquen flors interactives que emeten sons, llums o sons” amb la finalitat d’exposar el jardí resultant en la primavera vinent al Campus de Gandia i a diferents espais de la comarca interessats, ha assenyalat Marín, qui ha ressenyat que aquesta idea contribueix a estimular les competències tecnològiques en xiquets, però sobretot en xiquetes, ja que “hi ha una gran carència social de tecnòlogues”.

Sobre els cursos de formació per al professorat, de la qual també es podran beneficiar les entitats ADETECSA i CANTERA DE EMPRESAS de Gandia, s’iniciaran en juny, a través de CEFIRE, de cara a l’edició de l’any pròxim, de manera que enguany participarà el personal docent format en la darrera edició. A més, el canal de YouTube de la Càtedra d’Innovació també inclourà formació addicional i personalitzada per als professors si professores interessades.

La inscripció conjunta per a ambdues iniciatives ja està oberta i es pot formalitzar en l’apartat d’inscripció d’aquest enllaç.

Articles relacionats