21.5 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

II CAMPUS MUSICAL VICKY FOODS, SEMBRANT CULTURA I FUTUR A TRAVÉS DE LA MÚSICA

Aquest estiu, durant l’última setmana de juliol (concretament, des del dia 25 fins al 29 d’aquest mes), tindrà lloc a la comarca de la Safor, a la localitat de Vilallonga, el II Campus Musical Vicky Foods, una excel·lent iniciativa que ha començat a caminar amb la qual es pretén enaltir valors com la cultura de l’esforç, la vida saludable o la sostenibilitat.

En aquest sentit, el passat dimecres 11 de maig es va dur a terme la presentació d’aquesta segona edició a la seu de la Fundació Vicky Foods,
patrocinadora d’aquest projecte. Durant l’acte de presentació, el Gerent de la Fundació Vicky Foods, José Vicente Castell va destacar que la música és part intrínseca de les nostres vides i, en la nostra Comunitat, la sentim de manera especial.

És per això que, amb la recentment constituïda Fundació Vicky Foods, s’ha decidit impulsar per segona vegada el Campus Musical Vicky Foods, un projecte orientat a joves músics que comença en temps durs i difícils, però que, amb la il·lusió i l’esforç de tots els que participenes consolidarà en el futur.

Per la seua banda, el director d’aquest II Campus Musical, Vicent Mengual, va agrair públicament el suport incondicional de la Fundació Vicky Foods – una fundació amant de la música, la qual també és patrocinadora del Palau de les Arts Reina Sofia, a València- “És tot un plaer que un grup tan important com Vicky Foods aposte per la cultura, per la dinamització cultural de la societat i pels joves talents”, va indicar Mengual.

Per part de l’Ajuntament de Vilallonga, Lydia Reig, la seua Regidora de Cultura i Joventut, va destacar que “per a l’Ajuntament i el municipi de Vilallonga és un plaer albergar aquesta segona edició d’un projecte que combina la cultura, la música i la tradició. Serà una setmana musical en la qual el poble gaudirà de la joventut per tots els racons i permetrà que els nostres veïns i veïnes puguen escoltar la música des de la seua casa. Posarem a l’abast del campus tots els mitjans i infraestructures perquè aquesta segona edició siga tot un èxit”.

D’aquesta manera, el II Campus Musical Vicky Foods es converteix en tot un referent en l’àmbit musical del territori valencià que fomenta la posada de coneixements en comú, la millora individual a escala tècnica, l’esforç o l’entrega màxima a l’esperit artístic i creatiu dels alumnes.

“Vivim a una societat on valors tan importants com el respecte a l’entorn, l’arrelament al territori o el coneixement de les nostres tradicions està devaluant-se”, ha posat de manifest Vicent Mengual. Per tal motiu, amb aquest campus es pretén que, tots aquests valors, units amb l’experiència de conéixer gent nova i tot allò que envolta a la disciplina musical (foment de l’activitat artística, consciència del treball en equip, recerca de l’excel·lència professional i personal, vida activa, millora de la salut física i mental, esperit de sacrifici, descobriment de l’entorn natural, etc.) lideren les noves generacions del futur.

A més, l’esperit solidari també està present al II Campus Musical Vicky Foods, ja que el cent per cent de la quota d’inscripció -40 euros per persona- serà donada de forma íntegra a l’ONG Mensajeros de la Paz.

“Amb aquesta mesura fomentem l’esperit solidari i posem de manifest la necessitat de crear un món més equitatiu, ajudant les persones que més ho necessiten”, ha recalcat el director d’aquest Campus Musical.

L’ONG Mensajeros de la Paz és una organització no governamental declarada d’utilitat pública i d’àmbit nacional i internacional i distingida, entre altres guardons, amb el Premi Príncep d´Astúries de la Concòrdia. Amb base a Madrid, Espanya, treballem a més de 50 països a favor de la promoció humana i social dels nuclis més desafavorits de la societat, adaptant-nos a les diferents realitats socials.

L’Associació Mensajeros de la Paz és l’entitat original fundada pel Pare Ángel i actualment és la seu central del grup social d’organitzacions fundades per ell. També formen part d’aquest grup social entitats de les comunitats autonòmiques, seus locals a diferents països i l’Associació Edat Daurada i la Fundació Missatgers de la Pau.

El II Campus Musical Vicky Foods, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilallonga, l’Agrupació Musical de Vilallonga i les empreses Teika i Caixa Popular, està destinat a tots aquells músics que estiguen cursant actualment ensenyaments professionals de música o que tinguen la prova d’accés a ensenyaments professionals aprovada.

Les inscripcions, que finalitzaran el pròxim 19 de juny, ja es poden efectuar a través de la pàgina web www.campusmusical.es, emplenant un formulari. El II Campus Musical Vicky Foods disposa de cent places distribuïdes en diversos instruments: flautes, oboés, fagot, clarinets, saxos, trompes, trompetes, trombons, tubes, percussió, violí, viola, violoncel contrabaix.

Cal destacar que, en finalitzar el II Campus Musical Vicky Foods, es farà entrega d’un diploma acreditatiu d’assistència amb un total de vint hores de formació a totes les persones que hi participen.

L’equip pedagògic està conformat per un planter de luxe amb músics de reconegut prestigi com: Àlex Puchades (orquestra) i Vicent Mengual (banda) en la part d’agrupacions; Àlex Puchades, Àngela Traver, Cristina Bernal, Alfredo Fuster en corda; Andrea Costa, Enrique SapiñaJorge ClementeJuan Francisco Torres i Vicent Benavent en vent fusta; o Josep Gómez Nicolau Morera, Roman Pons, Sergi Miñana i Xavi Cabrera en vent, metall i percussió.

Aquest equip pedagògic serà l’encarregat d’efectuar el procés de selecció de l’alumnat. Les classes i els assajos es portaran a terme a l’aire lliure en el poble de Vilallonga en un ambient distés -a excepció de les sessions dels instruments de corda que es realitzaran a l’Escola de Música de Vilallonga per a optimitzar els recursos- amb la intenció que músics de nombroses procedències socialitzen i intercanvien coneixements i s’intercanvien entre ells coneixements i sensacions, per als quals suposarà un enriquiment cultural impagable.

Així, el II Campus Musical Vicky Foods suposa el somni complit d’un equip de músics amb vocació. És la suma d’emocions, experiències, reptes i noves amistats amb les quals compartir les seues passions i, sobretot, el lloc ideal per a il·lusionar-se, créixer i ampliar els horitzons com a músics.

En definitiva, un campus que, a més de la creació de vincles personals i de tot allò que envolta a la disciplina musical -la pràctica conjunta, la constància en la pràctica diària o la perseverança- és una ocasió única per a aprendre i millorar de la mà dels millors professionals. I, al mateix temps, gaudir de la música en convivència, en on ambient i en una magnífica companyia.

Articles relacionats