14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Igualtat restringeix les eixides ordinàries de centres residencials per a protegir a les persones residents de l’entorn de contagi

 

– La Conselleria actualitza en una resolució les mesures per als centres, que permeten les visites en un entorn de seguretat controlat

– La resolució publicada en el DOGV estableix que es procurarà la vacunació contra la grip i la COVID-19 de les persones treballadores

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha acordat restringir les eixides ordinàries de les persones usuàries dels centres residencials de persones majors i de persones amb diversitat funcional i salut mental, una vegada valorada la situació actual de la pandèmia de la COVID-19 i amb l’objectiu de protegir als centres de l’entorn de contagi.

Així ho recull la resolució de la Conselleria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i que actualitza les mesures vigents en els centres residencials i d’atenció diürna per a salvaguardar l’estat de salut de les persones usuàries, atés que en el cas de les persones majors es tracta del col·lectiu més vulnerable al *coronavirus.

Així, les eixides ordinàries, sense pernoctació, queden restringides a partir del nivell d’alarma 1 en el cas de les persones majors i a partir del nivell 2 per a les persones amb diversitat funcional. Per a les eixides vacacionals solo es permetran per un període igual o superior als 7 dies. Totes aquestes mesures quedaran restringides en el cas d’aconseguir el nivell d’alarma 4.

Respecte a les mesures d’higiene i prevenció, es procurarà la vacunació enfront de la grip i la COVID-19 de les persones treballadores dels centres residencials i diürns tant d’atenció a persones majors com a persones amb diversitat funcional o trastorn mental greu.

Eixides de les persones residents

Com a mesures generals, s’estableix que a partir del nivell d’alerta 1 es restringeixen les eixides ordinàries dels residents per a preservar la salut i l’entorn de seguretat de les persones majors.

S’ha establit, així mateix, que per a les eixides vacacionals les persones residents només podran fer-ho durant un període igual o superior a 7 dies, i romandran en un únic domicili que estiga lliure de contagi i amb persones sense simptomatologia compatible amb el coronavirus. Així mateix, no s’hauran de produir trobades i contactes amb persones d’altres grups de convivència.

Per a la volta al centre serà necessària una PCR negativa dins de les 72 hores prèvies a l’ingrés i romandrà durant un període de 10 dies en aïllament preventiu. En cap cas es procedirà al reingrés d’una persona que presente símptomes compatibles amb la malaltia, havent-se de procedir en el seu entorn familiar de la mateixa manera que està determinat per a la població general.

Visites als centres

En el cas de les visites, es permeten només en centres lliures de COVID-19 sempre amb cita prèvia, d’una duració màxima d’una hora i almenys una vegada a la setmana, tot amb la finalitat de facilitar la relació familiar.

Si el centre disposa d’espais a l’aire lliure, la visita es realitzarà preferentment en aquests espais amb estufes exteriors per a millorar el confort. També es podran produir en espais interiors reservats a aquest efecte, ben ventilats i amb pantalles, barreres o altres elements de separació que impedisquen el contacte amb la persona resident.

En tot cas, des dels centres es fomentarà el contacte amb familiars a través de mitjans telemàtics.

Mesures d’higiene i prevenció

Els centres hauran de complir en tot moment les mesures de neteja, higiene i desinfecció de les instal·lacions estipulades per als centres socisanitaris o els llocs de pública concurrència, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüent. Així mateix, es garantirà una ventilació adequada de totes les dependències.

Articles relacionats