11.4 C
Gandia
Diumenge, 27 novembre, 2022

Igualtat reconeix a l’Ajuntament d’Oliva amb el Premi de Festes Inclusives i No Sexistes

 

· Es tracta de la convocatòria de premis corresponent a les festes celebrades en 2019

· L’objectiu és incentivar les festes igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garantisquen el respecte a les dones

Aquest Consistori ha sigut premiat per l’impuls d’accions encaminades a promoure la igualtat de gènere en les seues festes locals, contribuint amb això a la ruptura dels estereotips de gènere, a la participació de les dones en condicions d’igualtat i a l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, ha felicitat l’Ajuntament d’Oliva pel treball realitzat per a “fomentar la celebració d’unes festes locals i populars igualitàries, promoure actituds no sexistes i crear espais lúdics que garanteixen el respecte a les dones”.

Així mateix, ha manifestat la seua satisfacció per “el bon acolliment que han tingut els guardons en aquesta segona convocatòria, la qual cosa és un indicatiu del treball conjunt que s’està fent amb les entitats locals per a aconseguir una societat cada vegada més igualitària en tots els àmbits, també el lúdic”.

Such ha assenyalat que un total de 52 entitats locals de la Comunitat Valenciana han optat en la segona edició d’aquests premis en alguna de les 4 categories convocades. D’elles, 31 corresponen a la província de València, 13 a la de Castelló i 8 són entitats locals de la província d’Alacant.

En concret, en la categoria de projectes presentats per entitats locals de més de 20.000 habitants han concorregut un total de 22 localitats, 4 de la província d’Alacant, 14 de la de València, i 4 a Castelló.

Totes elles han acreditat comptar amb un pla d’igualtat en els seus municipis i han posat en marxa projectes per a promoure la igualtat de gènere en les seues festes, siguen locals o d’una altra índole, amb especial recalcament en l’erradicació de continguts discriminatoris, per a contribuir a la ruptura dels estereotips de gènere.

Igualtat i no violència

La directora general ha explicat que, amb aquests premis, la Conselleria vol “reconéixer de manera pública i visible als municipis que desenvolupen projectes que promoguen la igualtat de gènere en les seues festes, propicien la participació de les dones en condicions d’igualtat i estimulen l’eliminació de qualsevol forma de discriminació i de violència contra les dones”.

“Es tracta de premiar les festes que contribuïsquen a promoure la realització de festes igualitàries i bandejar idees discriminatòries i la desigualtat entre homes i dones entre la població”, ha afegit.

També pretén crear espais lúdics dins de l’àmbit festiu que garantisquen el respecte, el principi de no discriminació de les dones, promovent una cultura inclusiva, amb la finalitat de salvaguardar a les dones de qualsevol agressió sexista o forma de violència basada en el gènere, reforçant el missatge de rebuig social i institucional a la violència en l’entorn festiu i d’oci.

Articles relacionats