IGNACIO GONZÁLEZ I ENRIQUE CEREZO, CITATS A DECLARAR COM A INVESTIGATS PER LA COMPRA DE L’ÀTIC

La jutgessa accedeix així a la petició que en aquest sentit li va formular la Fiscalia Anticorrupció de Màlaga en entendre que González podria haver incorregut en els delictes de suborn i blanqueig de capitals. A més, la magistrada demana informació a cinc entitats bancàries per a conèixer el patrimoni de González i la seua esposa.

L’àudio que va transcendir sobre la trobada entre el comandament policial i González és de quatre minuts i 32 segons (dels 43 minuts que va durar la cita). En aquest enregistrament s’escolta com Villarejo li informa que hi ha una persona que li vincula a una societat radicada en Delaware. González ho nega i afig: “El tema és que si ix… açò és el que jo no vull”. “Efectivament, efectivament, açò és el que cal evitar”, respon Villarejo.

Per la seua banda, en la conversa amb Cerezo s’escolta dir a Villarejo que “si en el seu moment haguera fet una mica de cas” i li “haguera donat una mica d’armes per a defensar la situació, la cosa no haguera arribat a res”. Segons el diari ‘El Mundo’ (que va publicar els enregistraments) amb eixa frase, Villarejo es refereix a Ignacio González. “Sempre que puc tirar una mà a un amic o a l’amic d’un amic per mi no tinc cap problema”, diu Villarejo. “Pepe, ací tens un amic, t’ho dic jo”, li replica Cerezo.

També demana al “testimoni” Villarejo que envie al Jutjat “l’equip amb el qual es va realitzar el registre de les converses, juntament amb els elements auxiliars (fonts d’alimentació, bateries, cablejat de connexió…) així com el suport d’enregistrament”. Sol·licita a més a ‘El Mundo’ que informe sobre si, en publicar els enregistraments, va realitzar algun tractament dels fitxers.

Aquesta nova petició es deu al fet que les autoritats de Panamà havien denegat la informació sol·licitada argumentant que en eixe país no es troba tipificat el delicte contra la Hisenda Pública, ni eixe delicte pot ser considerat antecedent d’un posterior delicte de blanqueig de capitals. Ara, en ampliar-se al suborn els indicis de delicte, la jutgessa insisteix en la seua sol·licitud d’informació que també va efectuar el fiscal.

La jutgessa demana també que es procedisca a fer una taxació judicial de l’àtic quan va ser adquirit en 2008 per ‘Coast Investors’ i en 2012 quan va ser adquirit per González i la seua dona. Així mateix vol conèixer el patrimoni de González, la seua dona i Coast Investors pel que lliura un ofici a Caixabank, Barclays, Bankia, Santander i Banc Popular.

Així mateix, la Fiscalia instava al jutjat en el seu escrit al fet que s’acordara la complexitat d’aquesta causa i considerava que de moment no s’ha de produir la inhibició al cas ‘Gürtel’, que es porta en el Jutjat Central d’Instrucció número 5, al no estar acreditada la vinculació dels fets, encara que s’apunta que caldrà esperar al resultat d’altres diligències.

La policia intervé 500 plantes de marihuana en un pis de Gandia i deté al responsable