24.2 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

I Campus Musical Vicky Foods “Sembrant Cultura i Futur a través de la Música”

Aquest estiu, durant l’última setmana de juliol (concretament, des del dia 26 fins al 30 d’aquest mes), tindrà lloc a la comarca de la Safor, a la localitat de Benirredrà, el I Campus Musical Vicky Foods, una excel·lent iniciativa que ha començat a caminar amb la qual es pretén enaltir valors com la cultura de l’esforç, la vida saludable o la sostenibilitat.

En aquest sentit, recentment es va dur a terme la signatura del conveni de col·laboració amb la Fundació Vicky Foods, patrocinadora d’aquest projecte, i l’associació Musicis Animum. Durant l’acte de signatura, el CEO de Vicky Foods, Rafa Juan, va destacar que “la música és part intrínseca de les nostres vides i, en la nostra Comunitat, la sentim de manera especial. És per això que, amb la nostra recentment constituïda Fundació Vicky Foods, hem decidit impulsar el I Campus Musical Vicky Foods, un projecte orientat a joves músics que comença en temps durs i difícils, però que, amb la il·lusió i l’esforç de tots els que participen, estem convençuts que es consolidarà en el futur”.

Per la seua banda, el director d’aquest I Campus Musical, Vicent Mengual, va agrair públicament el suport incondicional de la Fundació Vicky Foods -una fundació amant de la música, la qual també és patrocinadora del Palau de les Arts Reina Sofía, a València- “És tot un plaer que un grup tan important com Vicky Foods aposte per la cultura, per la dinamització cultural de la societat i pels joves talents”, va indicar Mengual.

D’aquesta manera, el I Campus Musical Vicky Foods es converteix en tot un referent en l’àmbit musical del territori valencià que fomenta la posada de coneixements en comú, la millora individual a escala tècnica, l’esforç o l’entrega màxima a l’esperit artístic i creatiu dels alumnes.

“Vivim a una societat on valors tan importants com el respecte a l’entorn, l’arrelament al territori o el coneixement de les nostres tradicions està devaluant-se”, ha posat de manifest Vicent Mengual. Per tal motiu, amb aquest campus es pretén que, tots aquests valors, units amb l’experiència de conéixer gent nova i tot allò que envolta a la disciplina musical (foment de l’activitat artística, consciència del treball en equip, recerca de l’excel·lència professional i personal, vida activa, millora de la salut física i mental, esperit de sacrifici, descobriment de l’entorn natural, etc.) lideren les noves generacions del futur.

A més, l’esperit solidari també està present al I Campus Musical Vicky Foods, ja que el cent per cent de la quota d’inscripció -40 euros per persona- serà donada de forma íntegra a l’ONG Acción por la Música. “Amb esta mesura fomentem l’esperit solidari i posem de manifest la necessitat de crear un món més equitatiu, ajudant les persones que més ho necessiten”, ha recalcat el director d’aquest Campus Musical.

Acción por la Música és una entitat solidària, la qual forma part d’un moviment mundial d’acció social a través de la música, iniciat pel mestre José Antonio Abreu, fundador del Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela. La seua metodologia ‘El Sistema’ ha estat reconeguda per la Unesco i el Premi Príncep d’Astúries de les Arts per la seua aportació al patrimoni cultural de la humanitat.

El I Campus Musical Vicky Foods, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Benirredrà, la Societat Musical Benirredrà i l’empresa Teika, està destinat a tots aquells músics que estiguen cursant actualment ensenyaments professionals de música o que tinguen la prova d’accés a ensenyaments professionals aprovada.

Les inscripcions, que finalitzaran el pròxim 20 de juny, ja es poden efectuar a través de la pàgina web www.campusmusical.es, emplenant un formulari. El I Campus Musical Vicky Foods disposa de cent places distribuïdes en diversos instruments: flautes (4 places), oboès (4 places), fagot (3 places), clarinets (20 places), saxos (7 places), trompes (6 places), trompetes (8 places), trombons (7 places), tubes (5 places), percussió (6 places), violí (18 places), viola (6 places), violoncel (4 places) i contrabaix (2 places).

Cal destacar que, en finalitzar el I Campus Musical Vicky Foods, es farà entrega d’un diploma acreditatiu d’assistència amb un total de vint hores de formació a totes les persones que hi participen.

L’equip pedagògic està conformat per un planter de luxe amb músics de reconegut prestigi com: Àlex Puchades (orquestra) i Vicent Mengual (banda) en la part d’agrupacions; Àlex Puchades, Àngela Traver, Cristina Bernal, Francisco Mestre en corda; Andrea Costa, Enrique SapiñaJorge ClementeJuan Francisco Torres i Vicent Benavent en vent fusta; o Àngel Torres, Òscar Moreno, Roman Pons, Sergi Miñana i Xavi Cabrera en vent, metall i percussió. Aquest equip pedagògic serà l’encarregat d’efectuar el procés de selecció de l’alumnat.

Les classes i els assajos es portaran a terme a l’aire lliure en el poble de Benirredrà en un ambient distés -a excepció de les sessions dels instruments de corda que es realitzaran a l’Escola de Música de Benirredrà per a optimitzar els recursos- amb la intenció que músics de nombroses procedències socialitzen i intercanvien coneixements i s’intercanvien entre ells coneixements i sensacions, per als quals suposarà un enriquiment cultural impagable.

Així, el I Campus Musical Vicky Foods suposa el somni complit d’un equip de músics amb vocació. És la suma d’emocions, experiències, reptes i noves amistats amb les quals compartir les seues passions i, sobretot, el lloc ideal per a il·lusionar-se, créixer i ampliar els horitzons com a músics.

En definitiva, un campus que, a més de la creació de vincles personals i de tot allò que envolta a la disciplina musical -la pràctica conjunta, la constància en la pràctica diària o la perseverança- és una ocasió única per a aprendre i millorar de la mà dels millors professionals. I, al mateix temps, gaudir de la música en convivència, en on ambient i en una magnífica companyia.

Articles relacionats