18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Els hotels generen a l’estiu una tercera part del vidre que es recicla a Gandia en un any

Gandia és una ciutat recicladora, però volem que ho siga encara més” amb aquestes paraules Miguel Àngels Picornell, Regidor de serveis Bàsics a la ciutadania, acompanyat pel gerent de zona Roberto Fuentes, presentaven aquest matí la campanya “Pren nota, recicla vidre“.

 El 30% del vidre que utilitza la població a l’any correspon a l’estiu, d’aquest la gran majoria pertany a l’ús que es fa en el sector hoteler. Per aquest motiu Ecovidrio presenta aquesta campanya en diverses zones d’Espanya entre les quals es troba Gandia. Aquesta consistix a dotar als establiments hotelers de primera, segona, inclòs tercera línia de contenidors adequats per a posteriorment abocar el vidre als contenidors de vidre comuns.

La campanya s’inicià l’1 de Juny amb la participació de 170 establiments, vint més que l’any anterior. Aquesta continua en actiu, és a dir, poden afegir-se els establiments que vulguen, els quals entraran en un sorteig. I en l’àmbit nacional se sortejarà una masterclass de la mà d’Ángel León, conegut com a “Chef del Mar”.

Al llarg de la campanya els tècnics d’Ecovidre acudiran als establiments per tal de comprovar si aquests fan ús dels contenidors proporcionats.

Per últim el Regidor de Serveis bàsics ens recorda que a la ciutadania no se li cobra per dur a terme el reciclatge, sinó pel servei de recollida del fem orgànic, per tant la quantitat de quilos reciclats suposa una quantitat que no es paga en el rebut del fem.

Articles relacionats