12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Homenatge al paper de les dones durant el confinament per la COVID-19

Des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives junt amb l’Associació ASMISAF i Plena Inclusió, s’ha volgut rendir homenatge a les professionals que han ajudat tant en aquesta crisi viscuda per la COVID-19. Són moltes les professions que han jugat un paper clau en aquests mesos i curiosament, molts d’aquests sectors han tingut rostre femení, ja que la major part d’aquests treballs es troben feminitzats.

Per aquesta raó volem visibilitzar el gran paper de les dones en la societat, on han estat al capdavant de la pandèmia. Infermeres, Metges, Treballadores Socials, Auxiliars de Geriatria, Psicòlogues, Farmacèutiques, Personal de la neteja, Caixeres de supermercat, són sols algunes d’aquestes professions que han tingut una tasca fonamental per tal d’ajudar-nos i facilitar-nos tots els recursos que ens han sigut essencials en el temps de confinament.

En tot el món les dones representen el 70% del personal sanitari, a més la gran majoria s’ocupa de les cures dels majors, menors d’edat i/i dependents. Per això amb la immensa ajuda de les usuàries d’ASMISAF hem volgut donar visibilitat a algunes xifres per tal de valorar aquest treball que ha sigut essencial.

Articles relacionats