15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Héctor Illueca inaugura el nou Llar dels Jubilats de Beniflà  rehabilitat  per la Conselleria d’Habitatge

 

– El vicepresident segon i l’alcalde de la localitat visiten el recinte, la rehabilitació del qual ha tingut en compte les exigències de les persones usuàries

– El recinte s’ha adaptat als nous requisits d’accessibilitat, eficiència energètica i mediambiental, seguretat, confort tèrmic i acústic

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura  Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha inaugurat aquest dijous a Beniflà el Llar dels Jubilats una vegada finalitzada la seua rehabilitació, que ha comptat amb un pressupost total de 95.000 euros, sufragat per la Conselleria d’Habitatge.

En la visita al recinte, situat al carrer Sant Jaume, 5, ha estat acompanyat per l’alcalde, Borja Gironés, i el president i fundador de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del municipi, Julio Santamaría.

El vicepresident ha destacat la importància de millorar aquest tipus d’edificacions dirigides “dignificar la vida” a un col·lectiu tan rellevant com és el de les nostres persones majors. “Hui és un dia molt important el Llar per a les veïnes i veïns de Beniflà, ja que després de molt de temps hem donat resposta a la demanda d’una llar que atén les seues necessitats”, ha assegurat Illueca.

El titular d’Habitatge ha defensat la important labor que exerceixen les llars de jubilats, principalment en municipis xicotets com Beniflà, on “es converteixen en punts de trobada de les persones majors, en espais dinamitzadors en els quals compartir vivències de totes una vida”.

Amb aquesta intervenció s’ha donat resposta als problemes de l’edifici cultural i social dedicat a població major del municipi. La rehabilitació ha servit per a adaptar-ho a les noves exigències de la normativa i millorar aspectes tan rellevants com l’accessibilitat, eficiència energètica i mediambiental, seguretat, confort tèrmic i acústic.

Una de les necessitats principals de les persones usuàries era la falta de flexibilitat de l’espai anterior que impedia la celebració de reunions i esdeveniments d’aforament important, per tractar-se d’una àrea reduïda. Amb la creació d’una àrea diàfana amb possibilitat de dividir-se en dues sales, i una àrea d’administració o despatx, s’ha solucionat el problema.

Per a l’alcalde de Beniflà, el projecte ha merescut tota l’atenció del consistori des del mateix dia en què es va presentar. “El nou Llar sempre ha perseguit la devolució als nostres majors del que dignament els correspon”. Segons ha explicat Gironés “l’execució de la casa en una sola planta conté totes les necessitats domèstiques que el col·lectiu puga necessitar diàriament, tant des del punt de vista material com de recursos humans”.

El primer edil també ha ressaltat el treball municipal iniciat en 2019 per a aconseguir que aquest projecte de Beniflà fora triat entre els 600 presentats a la convocatòria de la Vicepresidència Segona. “Això explica que la confiança mostrada per la Generalitat amb el municipi haja sigut corresposta amb un dels 28 projectes guanyadors de la convocatòria sobre Actuacions Urbanes per a resignificar espais obsolets”.

Articles relacionats