22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Guàrdia Civil i Policia Nacional esclareixen tres atracaments a Tavernes, Benifairó i Xeraco

Una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha permés la detenció dos homes acusats de sis robatoris en establiments de diversos municipis, tres d’ells a Tavernes de la Valldigna, Benifairó de la Valldigna i Xeraco, als quals accedien armats amb ganivets de grans dimensions per a sostraure els diners de les caixes registradores i fugir amb una furgoneta amb plaques robades d’altres vehicles, segons han informat ambdós cossos en un comunicat.
L’operació s’ha batejat com ‘Efedra’, iniciada per la Guàrdia Civil de Cullera, i ‘Blegue’, a càrrec de la Policia Nacional de Xàtiva.
Les primeres investigacions les va realitzar la Guàrdia Civil de Cullera el passat 30 d’octubre de 2018, després de l’atracament d’una gasolinera de la localitat. Les gestions van anar demostrant que aquests individus havien comés un fet similar a Alberic i un altre a Xàtiva, aquest últim atracament investigat per la Policia Nacional.
Per això, es va crear un equip conjunt de totes dues unitats per a unificar les investigacions. Gràcies a l’anàlisi de les imatges captades pels establiments objecte dels atracaments, la localització de testimonis, i l’ús d’altres tècniques d’investigació més complexes, es va poder determinar que aquests subjectes també havien sigut els presumptes autors d’atracaments a Xeraco i Tavernes de la Valldigna.
L’anàlisi de les abundants dades aportades per la Prefectura provincial de trànsit i el Grup d’Investigacions de Trànsit de la Guàrdia Civil van facilitar la identificació d’un dels vehicles utilitzats i també la identitat del seu titular, per la qual cosa el focus de la investigació es va orientar cap a eixa persona.
Després de tindre coneixement d’un atracament en un supermercat a Benifairó de la Valldigna, els investigadors de tots dos cossos van establir un operatiu de tancament en la localitat d’Algemesí, en la qual participaren integrants de tots dos cossos.
En el moment de la detenció, els presumptes autors van fer cas omís a les ordres de la patrulla de la Policia Nacional i van intentar fugir, encara que van aconseguir retindre’ls amb el cotxe patrulla.
D’aquesta forma, van recuperar els diners sostrets, plaques de matricules duplicades, dos ganivets de grans dimensions, peces per a ocultar rostres, així com la retirada dels dos vehicles utilitzats en tots aquests fets. Posteriorment, es van practicar dues diligències d’entrada i registre on van trobar totes les peces utilitzades en els diferents robatoris.
La investigacions van concloure el passat 27 de novembre gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Civil de Cullera, de la Policia Nacional de Xàtiva i de la Prefectura provincial de trànsit.

Articles relacionats