La Guàrdia Civil completa les detencions per l’assassinat d’un camioner del Real de Gandia en 2014

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació ‘Antares’, ha detingut a set persones d’entre 36 i 57 anys, sis de nacionalitat espanyola i una italiana, veïns de diverses localitats de la província de València, com a presumptes autors dels delictes d’assassinat, robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d’armes i danys. Se’ls imputa la seua participació en l’assassinat d’un camioner natural del Real de Gandia en la localitat de Caudete (Albacete) en 2014. 
En una primera fase es va detenir al mes de febrer d’enguany a sis d’aquestes persones en les localitats valencianes d’Alberic, Sueca, Montserrat i Favara (a la imatge, un d’ells és conduït als jutjats d’Almansa), i en una segona fase va ser detinguda l’altra persona en la localitat de Pozoamargo (Conca), ha informat la Delegació del Govern en un comunicat, presumiblement un dels quatre considerats autors materials dels fets.
En total s’han dut a terme vuit registres en domicilis i parcel·les situats en els municipis esmentats anteriorment, en els quals s’han confiscat de dos revòlvers, dues escopetes modificades amb els canons retallats, una pistola detonadora, una ballesta, un arma de foc artesanal, diversa munició, dos sprais de defensa personal, dos defenses policials, nombroses armes blanques com a punyals, matxets i navalles, diversos dispositius electrònics, 27 targetes telefòniques i 34 terminals de telefonia mòbil. En les parcel·les de les quals disposava aquest grup criminal criaven i ensinistraven gossos de raça potencialment perillosa.
Els detinguts compten amb nombrosos antecedents policials per delictes per tràfic de drogues, extorsió, robatoris amb violència i fins i tot algun d’ells segrest i prostitució.
Les recerques van començar al novembre de 2014, en rebre la Guàrdia Civil d’Albacete, a través del telèfon d’urgències 062, una trucada alertant que, en la carretera N-344 (Almeria-València), en el terme municipal de Caudete, es trobava un camió parat i, al costat del mateix, el cos sense vida d’un home amb signes evidents de violència.
Una vegada fitada la zona els investigadors van realitzar la preceptiva inspecció tècnic-ocular comprovant que la víctima que jeia sobre el voral presentava diversos impactes d’arma de foc i nombroses ferides d’arma blanca.
Els agents especialitzats en delictes violents de la Guàrdia Civil d’Albacete van poder esbrinar que la víctima, que conduïa un camió articulat, havia partit eixe mateix dia des de la seu empresa concloent que, des d’eixe moment, va ser seguit per quatre dels ara detinguts en dos vehicles.
La Guàrdia Civil va aconseguir reconstruir l’itinerari d’aquest camió, el qual havia realitzat una parada prèvia en un àrea de servei de l’autovia A-31, continuant per la carretera N-344 on, a l’altura de la localitat de Caudete, els detinguts que el seguien i mantenien vigilat el van depassar donant-li l’alt i efectuant l’assalt que va acabar amb la vida del seu conductor.
Les recerques van determinar que l’assalt havia sigut minuciosament planejat pel capitost de la banda, qui es va encarregar de reclutar a la resta dels membres als quals va assignar diversos rols: a quatre l’autoria material dels fets, a un altre la consecució del vehicle que necessitaven i a una dona la seua col·laboració en la resta d’accions que pogueren requerir.
Aquest grup criminal adoptava fortes mesures de seguretat. Per a cometre aquest assalt i assassinat van llogar un vehicle sense conductor i van sostraure un segon vehicle que posteriorment va aparèixer calcinat amb la intenció de destruir les proves existents.
En el transcurs de la recerca i fins a la finalització de l’operació la Guàrdia Civil ha mantingut contactes i intercanvi d’informació amb altres països a través d’Interpol.
La recerca ha sigut coordinada pel Jutjat d’Instrucció número 2 d’Almansa (Albacete). En ella han intervingut efectius de la Unitat Orgànica de Policia Judicial, Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), Equip de Cerca i Localització d’Artefactes Explosius (EBYL) i Grup Cinològic i Àrea de Recerca de Caudete, tots ells pertanyents a la Comandància de la Guàrdia Civil d’Albacete i personal del Grup de Reserva i Seguretat número 3 de València.
L’autor intel·lectual del crim i els quatre autors materials dels fets han ingressat a la presó. L’única dona detinguda per la seua col·laboració amb ells i l’home que va facilitar el vehicle que van utilitzar han sigut posats en llibertat amb càrrecs.

Et Pot Interessar