11.3 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Guanyadors del projecte Coronacrisi-Gandia

 

Les obres dels dissenyadors gandians Cristina JordáTonet Durà i Vicent Faus, presentades a l’exposició “Coronacrisi i cultura: propostes de creadors de Gandia” han resultat guanyadores després que un jurat expert les hi haja seleccionades d’entre el total d’obres presentades pels dissenyadors i il·lustradors de la ciutat.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha senyalat: “per a l’Ajuntament de Gandia és molt important potenciar els il·lustradors de la ciutat. Tots els participants van demostrar un alt nivell i segons els comissaris i el jurat, ha estat molt difícil l’elecció a Tonet Durà, un il·lustrador molt conegut inclús a nivell internacional, Vicent Faus, que està pintant murals i participant en diferents projectes i Crsitina Jordà, una de les il·lustradores més importants de Gandia.

Han sabut interpretar perfectament aquesta pandèmia des d’un punt de vista artístic. Cal seguir treballant donant suport als artistes locals que és el que ens van demanar ells després de la pandèmia”.

El jurat, compost per Marisa Gallén- dissenyadora i Premi Nacional de Disseny; Virginia Lorente– arquitecta i il·lustradora, i els dissenyadors gràfics Javi Tortosa i Migue Martí, han escollit els guanyadors per la qualitat del disseny.

Tots els artistes, que pertanyen a la borsa de dissenyadors locals, han participat en aquesta iniciativa municipal coordinada pel Consell de Reactivació Cultural dirigida a reactivar el sector després de la pandèmia. Per això, tots els artistes participants han rebut una bonificació simbòlica de 100 € i els 3 guanyadors han rebut un premi de 300 €.

Els artistes devien interpretar des de l’àmbit local els problemes globals de la humanitat que es van veure incrementats a causa de la pandèmia i que tan durament van colpejar al sector del disseny gràfic. Cadascun dels participants van partir d’una paraula, d’un element relacionat amb la crisi o les diverses crisis que patim que van transformar en un element visual, en aquest cas un cartell.

Pel que fa a les obres guanyadores, “Celebracions” és obra de Cristina Jordá (Gandia, 1979). La seua obra és intimista, expressa un sentiment o estat d’ànim sense descurar l’estètica.

Tonet Durá (Gandia, 1986) va descobrir el món de l’animació després de fer el salt a Londres. Ha treballat per a Netflix i Disney entre d’altres.

Vicent Faus (Gandia, 1992), ha participat en l’exposició amb “Turisme”. És dissenyador gràfic i muralista i està especialitzat en màrqueting digital i desenvolupament web.

L’exposició “Coronacrisis i cultura: propostes de creadors de Gandia” estarà oberta al públic a la Sala Coll Alas fins al pròxim 25 de juliol.

Articles relacionats