GRUPS EDITORIALS AFINS AL CONSELL I EL GERMÀ DE XIMO PUIG ES BENEFICIEN DE LES AJUDES AL VALENCIÀ

 

El PP només s’ha fixat amb l’ajuda al germà de Ximo Puig. La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, Eva Ortiz, ha anunciat que van a sol·licitar en les Corts Valencianes que el president de la Generalitat, Ximo Puig, aclarisca la subvenció pública a «les empreses audiovisuals del seu germà». «Són 70.000 euros (en realitat 80.000) adjudicats a dit amb diners de tots els valencians i ja plou sobre mullat», ha dit en referència a ajudes anteriors a una empresa que en temps de Lerma arribava a facturar més de mig milió d’euros en una ciutat de dos mil habitants.

Trenzano ha explicat que les empreses que han sigut beneficiàries han sigut les que «complien uns requisits completament transparents i rigorosos» i en els quals, segons ha explicat, «s’han establit uns mínims i uns màxims econòmics en els beneficiaris i tot s’ha baremat seguint criteris de puntuació per a garantir l’objectivitat en l’assignació. La subjectivitat, però, estava  a les bases.

Trenzano sosté, no obstant, que les ajudes en lloc d’anar dirigides exclusivament a mitjans de comunicació televisius i radiofònics, s’han ampliat també a premsa escrita i digital, per la qual cosa «s’han pogut presentar un bon grapat d’empreses, sobretot valencianes, que ja elaboraven continguts en llengua pròpia i uns altres que han començat a obrir l’opció comunicativa en llengua pròpia dins de la nefasta situació en què ha quedat el valencià com a llengua de comunicació en els mitjans després del tancament per Alberto Fabra de RTVV», ha explicat Trenzano. Entre la premsa escrita a la que es refereix Trenzano està el diari en castellà Levante-EMV, una capçalera de referència lermista on a més acaba de recalar com a subdirectora la que va ser cap de premsa de Ximo Puig i fins i tot responsable de mitjans de comunicació en l’actual Consell. 

A més, ha assegurat que «per primera vegada» han sigut els tècnics els qui han avaluat i aplicat les puntuacions corresponents i els qui han comprovat totes les justificacions per a assignar les ajudes i «no com en les convocatòries del PP, que s’enviaven llistes des de les altes esferes amb els noms de les poques empreses a qui calia adjudicar els diners de les valencians sense criteris objectius».

Eva Ortiz ha criticat que, en amb prou faenes sis mesos, «ja estem massa acostumats als excessos, nepotisme i endollisme d’aquest Consell de Puig i Oltra». «Primer va ser el rescat a la ruïnosa empresa càrnica presidida per Puig i ara les ajudes directes a l’empresa del seu germà també a Morella», ha reprovat la dirigent ‘popular’.

«Ara ja sabem que amb el seu lema rescatar persones es referien, en concret, als seus familiars i empreses afins, com en l’Ajuntament de València amb la festa de Nit de cap d’any o amb la contractació en Educació de la parella de l’alcalde de València Joan Ribó», ha apuntat.

Altre nou brot de coronavirus a la Safor