18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Govern justifica l’absència de personal a l’estació de tren de Gandia el caps de setmana

El diputat d’EUPV en el Congrés, Ricardo Sixto, ha mostrat la seua indignació davant la resposta facilitada pel Govern en referència a la situació “d’abandó” que pateixen els usuaris que utilitzen l’estació de rodalies de Gandia. A preguntes de Sixto, el Govern ha contestat que es “planifica el servei amb els mitjans disponibles a cada moment i lloc, prevalent els dies de major afluència de clients”. El passat 2 de novembre el representant de la formació d’esquerres va presentar una bateria de preguntes després de conèixer que Renfe va decidir el passat estiu tancar les taquilles d’aquesta estació durant els caps de setmana.

En primer lloc, en aquesta resposta el Govern afirma que el cas de Gandia es tracta d’una “situació particular” i justifica la manca de personal durant dissabtes i diumenges a “baixes voluntàries o mèdiques i al desenvolupament de funcions sindicals per alguns dels operadors comercials que componen la plantilla”. Així mateix, s’afig que “per a dotar a l’estació de la plantilla necessària, estan en curs una convocatòria de mobilitat geogràfica i una oferta d’ocupació pública”. 

El diputat d’EUPV es pregunta si “pensen deixar sense servei l’estació durant els caps de setmana fins que es complete una oferta d’ocupació pública”, i ha afegit que aquesta “és una eixida a llarg termini però no una solució urgent, que és el que necessiten els usuaris i usuàries d’aquesta estació”.

D’altra banda, Ricardo Sixto ha insistit en la inexistència d’informació en l’estació respecte a aquesta situació, fet que nega el Govern en assegurar que els clients estan degudament atesos en disposar d’ “informació estàtica i megafonia en la pròpia estació” i que, “quan es produeix una situació particular, un o dos treballadors presten servei d’atenció i informació al client”.

“La realitat és molt diferent i la veritat és que la ciutadania segueix desconcertada per desconèixer el temps que va a durar aquesta situació i on dirigir-se davant qualsevol tipus de dubte respecte al servei i horaris, i una prova clara d’açò és el Govern reconeix que s’han registrat vuit reclamacions relacionades amb aquestes circumstàncies”, ha assegurat el diputat d’EUPV, qui, finalment, ha exigit a Renfe que busque una solució immediata a aquesta situació.

Articles relacionats