20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

El govern de Gandia veu inviable la proposta del PP de conservar l’antic hospital

El PP de Gandia ha demanat a la Conselleria de Sanitat que renuncie a enderrocar l’antic hosptal de Gandia i opte per la rehabilitació, després de que el regidor i diputat Víctor Soler haja obtingunt una resposta a una pregunta parlamentària en la que s’indica que l’enderrocament no és inevitabe. 
Segons Soler, la Conselleria de Sanitat no és taxativa, ni esgrimeix cap argument tècnic que indique la necessitat d’enderrocar l’antic Hospital. Tampoc esmenta la qüestió de la llicència, atès que com ja s’ha informat tant per tècnics, com pel Grup Municipal Popular, la retirada de la llicència és un pas administratiu previ i necessari a la tramitació d’una nova llicència que s’adeqüe al nou ús que se li vulga donar a l’edifici.
Soler afirma per tant que “l’alcaldessa, Diana Morant, va mentir quan va assegurar que tècnicament no hi havia una altra eixida que l’enderrocament. No és cert, cap la reforma com ja ha plantejat la Conselleria de Sanitat en altres edificis sanitaris fins i tot més antics que l’antic Hospital Comarcal de Gandia, com per exemple l’antiga Fe”.
El Portaveu del Grup Municipal Popular ha declarat que “tècnicament no hi ha cap impediment per a la rehabilitació i adequació de l’antic edifici de l’Hospital Comarcal. Si evitem l’enderrocament, evitarem les molèsties que suposarà als veïns i estalviarem moltíssims diners”.
Soler considera lògic aprofitar una bona estructura d’un edifici que va costar molts diners i es pot aprofitar. “Amb els quatre milions d’euros pressupostats dels quals, quasi la meitat s’utilitzarien només en l’enderrocament, podem tenir un Centre de Salut espectacular”, afirma. Els populars consideren una “desmesura” pressupostar tants diners, per a acabar emprant-los només en un enderrocament i després una construcció que només ocuparà el 20% de la parcel·la. 
Soler ha assegurat a més que “segons les previsions, les obres del Centre de Salut no començaran com a mínim en 2020, i eixa espera és massa per a un barri com el de Roís de Corella. Van mentir als seus veïns i van jugar amb les seues esperances i il·lusions”.

El govern de Gandia demana explicacions

El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, ha respost a les afirmacions realitzades per part del Partit popular i ha mostrat durant una roda de premsa les imatges de com va deixar l’anterior govern l’antic edifici i el desmantellament que es va realitzar d’aquest. “Per on passava el PP no creixia l’herba“, afirma el regidor, qui afig que “el Partit Popular no pot donar lliçons perquè mentre governaven Gandia i la Generalitat van ser capaços de llevar la llicència a l’edifici tres mesos abans de les eleccions i sense informar ningú. Això va suposar que per tornar a obtenir-la, calia complir amb la normativa actual amb un edifici de 40 anys“.

Es pregunta quina intenció tenia el PP amb aquest espai en retirar-li la llicència, i ha recordat que el concurs d’idees que van posar en marxa els populars va costar milers d’euros i que ni de lluny contemplava els usos sanitaris que ara sí que té en el projecte conjunt entre el govern de Gandia i la Generalitat Valenciana.

És més car adaptar l’edifici que construir una altra vegada. Si el PP té altres raons que les explique de manera completa, mostre un document íntegre i no mutilat com ha fet hui”. “Hem estat transparents des del primer moment. Quan vam arribar al govern ens vam trobar amb un edifici destrossat, un espai immens i sense un pla b perquè el PP no va fer res perquè el vell edifici tingués usos. Al final aquest govern ha hagut de posar solució. Hi haurà un nou edifici, una gran plaça per a la barriada i ja hi ha pressupost per al projecte en els pressupostos de la Generalitat per valor de quatre milions d’euros“.

Articles relacionats