«GIF» exposició d’art avantguardista a la Sala Coll Alas de Gandia

• La Sala Coll Alas de Gandia presenta l’exposició d’art avantguardista “GIF”: un diàleg entre la pintura, el format d’animació digital i la reflexió literària

La mostra s’inaugura el 30 d’abril i estarà present a la sala municipal de l’Escola Pia fins al 30 de maig. Inclou un total de 17 quadres i 2 projeccions de “GIF”, que proposen un diàleg entre la pintura, la literatura i el “GIF” com a format de comunicació digital per a representar l’exploració del temps.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat per l’artista valencià i professor de Belles Arts de la UPV, Joel Mestre, ha assistit a la Sala Coll Alas de Gandia per a presentar l’exposició d’art postconceptual “GIF”, una mostra avantguardista que explora la representació del temps a través d’un diàleg entre procediments tradicionals, com són la pintura i la literatura, i formes de comunicació postmoderna, com és el cas del format d’animació digital GIF (Graphics Interchange Format) tan reconegut en les xarxes socials.

Nahuel González, regidor de Cultura, ha asenyalat que “És important el cúmul d’exposicions artístiques, i de la cultura en general, que promou l’Ajuntament de Gandia, com una forma segura i necessària de supervivència emocional i d’enfortiment social en temps de pandèmia”.

Joel Mestre, autor de l’exposició, ha destacat que “GIF” estableix una analogia entre aquest format digital, que projecta el parany visual del temps en bucle, i unes certes estratègies de la pintura clàssica com és el caràcter hipnòtic en el qual ens quedem atrapats”.

D’altra banda l’exposició introdueix un llibre d’edició limitada amb cinc textos de l’autor que es pot descarregar amb un codi QR, junt amb el catàleg, a partir dels pròxims dies a la Sala Coll Alas i a la web municipal www.cultura.gandia.org.

Et Pot Interessar