Les garrofes també tenen el seu mercat negre

La Unió de Llauradors ha alertat aquest dimecres de robatoris de garrofes durant les últimes setmanes en les zones productores valencianes i ha assenyalat com a possibles causes el repunt de preus d’aquest cultiu i l’existència d’un mercat negre “consolidat amb compradors segurs”.
Segons ha explicat l’organització agrària en un comunicat, la por a perdre la collita està provocant que els agricultors de les zones on hi ha més robatoris recol·lecten abans la garrofa, doncs normalment aeixes labors s’efectuen a partir de finals d’agost.
Davant aquesta situació, la Unió traslladarà a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana eixos fets perquè les forces de seguretat de l’Estat “extremen les labors de vigilància tant en camp com amb qualsevol vehicle o magatzem sospitós de transportar o comerciar amb mercaderia robada”.
A més, reclama major vigilància en els camps durant l’època de recol·lecció i que posteriorment es controle la procedència de les garrofes en la distribució comercial, així com s’investiguen aquells comerços o persones que es dediquen presumptament a comprar garrofes furtades en els camps.

Et Pot Interessar