13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

#GandiaPrideOrgull celebra la «Festa per la Diversitat»

  • #GandiaPrideOrgull celebra la «Festa per la Diversitat» el proper 24 de juny
  • La plaça Rei Jaume I acollirà durant tot el dia de dissabte diverses activitats: concursos, exposicions, contacontes, jocs infantils, Festa per la Diversitat.., organitzada pel Consell dels Joves de Gandia, amb el suport de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives de l’Ajuntament de Gandia.

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada de Carlos Pajuelo, president del Consell dels de Gandia, i Hector Juan Bofí, representant de l’entitat juvenil, ha presentat aquest matí la «Festa per la Diversitat», que tindrà lloc el dissabte 24 de juny, a la plaça Rei en Jaume I, dins els actes programats per a la celebració de la Gandia Pride Orgull 2022, del 4 al 28 de juny.

S’hi ha programat activitats culturals, pedagògiques i lúdic-festives per a tots els públics amb l’objectiu de fomentar respecte per la diversitat i el col·lectiu LGTBI+”, ha destacat Navarro. Estan organitzades pel Consell dels Joves de Gandia amb la col·laboració del Departament d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

Bofí ha puntualitzat que en aquesta programació “hi ha més concursos i més participació que mai”. A banda de l’exposició literària “Orgullosament artistes” i la fotogràfica “Visibilitzant la diversitat LGTBI”, hi haurà els següents concursos: “Comerç Divers”, amb els aparadors com a protagonistes; “Travestí” i “Cançons per la diversitat”.

A banda, el divendres 24 hi haurà una altra sèrie d’activitats per gaudir juntament amb els més menuts com són els contacontes, jocs i el “Dia de la Família”. “Volem que vinga tot el món i gaudisca de la millor festa de l’Orgull que s’haurà celebrat mai a la Safor-Valldigna”, ha afirmat Bofí.

Per concloure, la nit la tancarà una Festa per la diversitat amb actuacions musicals i un espectacle d’animació LGTBI que començarà a les 22:30 h. “Tindrem un cartell amb gent molt reconeguda i amb una trajectòria llarga”, ha desenvolupat Pajuelo. Entre els artistes destaquen: Pupi Posson i Chumina Powe, Drag Shíky, Cabra Fotuda, Ferrxn i Pam Demia, Ivàn Zayas o Lluís Mosquera i Mir Blacksmith.

Programació

Dilluns 20 de juny a les 19:30 a la Casa de la Cultura Marqués González de Quirós:

– Taller d’autoerotisme, plaer i qualitat de vida, a càrrec de Vicent Bataller i Araceli Caballero.

Del 20 al 24 de juny:

– II Concurs d’aparadors LGTBI “Comerç Divers” on el 28 de juny es donaran a conèixer els comerços guanyadors.

Divendres 24 de juny a la plaça Rei Jaume I:

– 9:30 h: Dia de les famílies.

– 10:30 h: Contacontes per la diversitat, a càrrec de Jordi Teatrer.

– 12:00 h: Contacontes per la diversitat, a càrrec de Lidia Sebastià.

– 17:00 h: Joc de l’oca per la igualtat.

– 19:00 h: III Edició “Cançons per la diversitat”.

– 20:00 h: IV Edició “Concurs travesti”.

– 22:30 h: Festa per la diversitat amb diverses actuacions musicals i espectacle d’animació LGTBI.

– Punt Arc Iris de 9:30 h fins a finalitzar totes les activitats, amb materials de conscienciació i prevenció de la violència de gènere i la LGTBI-fòbia.

Articles relacionats