19.1 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Gandia treballa perquè ningú es quede enrere per la crisi del coronavirus

– Ajuda a més de 600 famílies vulnerables durant la crisi del Coronavirus

– La Policia Local sanciona des de l’inici del confinament a 636 persones per realitzar desplaçaments injustificats.

– El Consistori gestiona telemàticament 1.200 telefonades

– Diana Morant: “L’Ajuntament de Gandia està en marxa. Estem afrontant la crisi des del primer minut, gestionant tot el que és de la nostra competència. Estem cobrint l’emergència dels més vulnerables i garantint els serveis mínims essencials de la ciutat”.

Quinze dies després que es decretara l’estat d’alarma, i malgrat el tancament físic de les dependències municipals, l’Ajuntament de Gandia es troba a ple rendiment per afrontar els reptes que implica la crisi produïda pel coronavirus, i garantint els serveis mínims essencials de la ciutat.

El govern de Gandia, a través de les àrees de Sanitat i Salut Pública; i Benestar Social, durant els primers dies del confinament, ja va decidir establir diversos dispositius, treballant conjuntament amb organitzacions com Creu Roja i Càritas, i brindant tots els esforços necessaris perquè ningú es quedara enrere.

Dins el balanç realitzat pel consistori, el departament de Benestar Social ha ajudat 605 famílies vulnerables, als que se’ls ha oferit recursos per cobrir l’alimentació per no disposar de recursos econòmics suficients i aquells dependents als quals se’ls ha portat a casa compra de menjar o medicaments.

Mitjançant el programa ‘Jo em quede a casa’ s’han habilitat números de telèfon on les persones que ho necessiten han pogut comunicar si requerisquen algun producte de la farmàcia o realitzar la compra de productes necessaris en els supermercats o un altre tipus de necessitats bàsiques. Un servei que ja ha atés les peticions d’un centenar de persones que han sol·licitat la compra de medicaments o aliments i fins i tot el lliurament de kits d’higiene personal.

D’altra banda, i donat el risc de contagi que suposava per les aglomeracions de persones que es podien produir, l’Ajuntament de Gandia va assumir des de l’inici de la crisi sanitària el servei de menjador social que prestava Bunyoleres sense Fronteres. El consistori està distribuint mitjançant una empresa de càtering 205 menús per satisfer les necessitats bàsiques diàries a persones sense recursos que resideixen a 81 domicilis.

Paral·lelament, s’ha habilitat en un local cedit per Càritas allotjament per a 11 persones sense sostre a més de subministrar l’alimentació diària necessària a les 27 persones sense sostre que resideixen actualment al CAI.

Un altre dels aspectes que es tramita pràcticament cada dia des del departament és la concessió de rendes d’emergència social. Unes ajudes que ja han atorgat 110.000 euros (el doble que un mes qualsevol) i que beneficiaran un total de 389 persones.

D’altra banda, des del departament d’Habitatge, s’ha exonerat del pagament del lloguer dels habitatges públics, que afecta 209 habitatges i unes 500 persones en situació vulnerable.

Mesures econòmiques, administratives, de seguretat

A aquestes actuacions, cal sumar l’ampli paquet de mesures econòmiques, administratives i de seguretat que s’han anat prenent des de l’inici de la crisi.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, s’ha aprovat retornar l’import que corresponga pels serveis cobrats per l’Ajuntament, que s’han suspès al no poder prestar-se per tancament de les instal·lacions municipals (Escoletes, UPG, instal·lacions esportives…) i el de les taxes i preus públics cobrats per l’Ajuntament, que no poden desenvolupar l’activitat per imperatiu legal (taules i cadires en els establiments de restauració; mercats; altres activitats associades a l’ocupació de via pública; abonaments d’horari laboral en els pàrquings de gestió municipal…). A més, s’han suspés els serveis de l’ORA, Saforbici, i prorrogat les subvencions a més de 40 clubs esportius de la ciutat atorgades l’any passat per valor de 300.000 euros perquè tinguen liquiditat econòmica.

Administrativament, el consistori està fent un esforç destacable per mantindre l’atenció a la ciutadania. L’Ajuntament ha gestionat via telemàtica 1.200 telefonades. I només aquest cap de setmana, 269 consultes. Del total de telefonades, el 40% es corresponen amb Serveis Socials, un 30% són consultes diverses d’altres administracions o oferiments d’ajudes mentre que la resta es corresponen amb qüestions relacionades amb el padró, pagament de tributs, educació i violència de gènere. A més, també s’han cursat 155 consultes dirigides al mail del consistori (ajuntament@gandia.org).

Finalment, i per evitar la propagació del coronavirus, la Policia Local ha desplegat un dispositiu per controlar la circulació de persones pels carrers que s’ha saldat, fins al moment, amb un total de 636 denúncies per fer desplaçaments que no estiguen justificats.

Sobre aquestes mesures, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha declarat que “L’Ajuntament de Gandia està en marxa. Estem afrontant la crisi provocada pel coronavirus des del primer minut, gestionant tot el que és de la nostra competència perquè la nostra ciutat puga adaptar-se de la millor manera possible a aquesta situació extraordinària. Estem cobrint l’emergència dels més vulnerables i garantint els serveis mínims essencials de la ciutat”. Morant ha afegit que “El Govern de Gandia està complint escrupolosament (fins i tot abans d’entrar en vigor el decret d’estat d’alarma), les indicacions del Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana”.

L’alcaldessa també ha volgut agrair “l’enorme esforç de tots aquells professionals que estan sent un exemple per a tota Gandia, que treballen sense descans perquè la nostra ciutat tinga les necessitats cobertes. A tots ells cal donar-los les gràcies per atendre’ns i socórrer en aquest tràngol, per deixar-se la pell i per exposar les seues vides per salvar el cor mateix de tota una ciutat. Professionals com els sanitaris, policia, treballadors de serveis bàsics i entitats col·laboradores han fet possible que hàgem superat aquests quinze dies contenint el contagi, que és el principal objectiu, i cobrint les necessitats bàsiques de tots”.

Articles relacionats