10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia treballa en noves inversions per a continuar la millora i la modernització dels polígons

 

  • Els regidors d’Urbanisme i Polítiques Econòmiques es reunixen amb els representants de les àrees industrials Alcodar i Benieto per a concretar les actuacions que presentaran a la nova convocatòria d’ajudes de l’IVACE.

  • Així, cada polígon opta a una subvenció de 200.000 € per a accions com la millora de la xarxa viària, senyalització, zones verdes, carrils bicis, sistema de vídeo-vigilància, contra incendis, etc…

  • És el tercer any que s’aconsegueix el suport de la Conselleria d’Economia Sostenible per a l’objectiu de situar-los com a àrees industrials avançades, la màxima categoria de polígons. Això servirà per a aportar major competitivitat a les indústries instal·lades i augmentar la capacitat de Gandia per a atraure-hi inversions.

 

El Vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil delegat de Polítiques Econòmiques i Indústria, Ferran Martínez, s’han reunit de forma telemàtica aquest migdia amb els representants de les àrees industrials Alcodar i Benieto per tal de concretar les actuacions previstes que es presentaran a la nova convocatòria de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que dirigeix Rafael Climent, reprèn així la convocatòria de subvencions per a la modernització i millora dels polígons industrials de 2020, que va haver de suspendre com a conseqüència de la crisi sanitària.

En concret, són dos propostes d’actuació de 200.000 € cadascuna, i en el cas del polígon de Benieto inclouen la millora del carril bici, la incorporació i la millora de la vídeo-vigilància, la millora de l’enllumenat públic i les zones verdes, així com la millora de la xarxa viària. «Sobretot, la implementació d’un sistema d’incendis que permetrà una major seguretat en tot el polígon», com ha informat Alandete.

Pel que fa a Alcodar, les actuacions previstes són també la millora de l’enllumenat, les zones verdes i la xarxa viària, senyalització de tot el polígon… «I també l’allargament del carril d’acceleració a l’eixida del polígon, que permetrà una major comoditat a l’hora d’incorporar-se a la carretera», ha explicat el vicealcalde.

Per la seua banda, Martínez ha recordat que és la tercera convocatòria anual de l’IVACE en la que participa Gandia. «Amb les inversions que anem aconseguint gràcies a les ajudes busquem l’objectiu d’arribar a eixa fita de modernització dels nostres polígons per a situar-los en el nivell més alt possible, com a àrea industrial avançada, la màxima categoria de polígons». Això servirà per a aportar major competitivitat a les indústries instal·lades als nostres polígons i augmentar la capacitat de Gandia per a atraure inversions. «En això estem treballant els darrers anys i és molt fàcil contrastar-ho visitant-los. Per tant, una iniciativa molt encertada de la Conselleria d’Economia Sostenible, que hem aprofitat molt els darrers anys i estic convençut que 2021 no serà una excepció», ha conclòs.

Articles relacionats