Gandia traurà de la vorera el carril bici entre el Grau i la platja per a evitar conflictes amb els vianants

El govern local de Gandia ha acabat admetent que el carril bici que discorre entre el Grau i la platja, per l’avinguda de la Pau, és una font de conflicte entre ciclistes i vianants, sobretot a l’estiu, i ha proposat com a solució traure dela vorera el carril, i traslladar-lo a la calçada en dos sentits. 

Este ha estat un dels principals assumptes que ha tractat la junta de govern este dilluns, segons han informat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanya de l’edil de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell, que han informat dee l’aprovació per part de la Generalitat d’una sèrie de projectes municipals de caràcter patrimonial i de mobilitat sostenible, cofinançats a través dels fons europeus FEDER.

Està previst que isquen a licitació durant les pròximes setmanes una sèrie d’actuacions als carrils bicis que amplien, milloren i venen a tancar diferents anelles ciclistes de la ciutat, com les del Centre Històric i el Grau. La inversió total és de 180.000 €, dels quals l’Ajuntament assumeix el 50%. Així, es construiran dos carrils bicis (un d’anada i altre de tornada), a través de l’avinguda Blasco Ibáñez, connectant l’Avinguda del Grau amb els centres comercials i el riu.

Este programa donarà solució al problema per als vianants i ciclistes que representa que circule el carril bici a l’avinguda la Pau per les voreres, sobretot als trams més estrets o als accessos, per exemple, a l’església de Sant Nicolau. La intenció, tal i com ja s’ha informat en Junta de Districte, és desplaçar-lo a la calçada on transcorrerà de forma reversible (amb les dos direccions) des de la plaça de la Marina fins al Club Nàutic. L’Ajuntament estudia també dues propostes per al carrer Goleta i se decidirà la idoneïtat amb l’informe de la Policia Local. També es millorarà i completarà el tram del passeig Rosa dels Vents.

Altres inversiones

Està prevista, d’altra banda, una inversió de 100.000 € (l’Ajuntament assumeix el 50%) per a la segona fase de recuperació de l’emblemàtic espai (fa 10 anys es va adquirir i s’hi van fer treballs de consolidació). Amb aquesta inversió es pretén fer visitable per a la ciutadania, millorant l’accés i amb un projecte expositiu. El model serà semblant al dels refugis de la Guerra Civil.

La Generalitat invertirà també 400.000 €, a través dels Fons FEDER, i l’Ajuntament es farà càrrec d’altres 400.000 €, per als treballs de restauració del castell de Bairen, que contemplen la recreació de la planta original i la construcció de la passarel·la per a vianants, bicis i fauna, que connectarà la fortificació amb els Ullals de la Marjal de Gandia, a través del polígon Alcodar.

Finalment, Mascarell ha informat d’altres inversions, en aquest cas finançades al 100% per la Diputació de València a través del pla SOM i les ajudes per a la realització d’Inversions Financerament Sostenibles.

A través del SOM es dóna resposta a xicotetes reivindicacions:

  • Adquisició i instal·lació d’aire condicionat als centres socials de Marxuquera i Santa Anna, al Casal Jove, al col·legi Botànic Cavanilles i a l’escoleta de Santa Anna. 33.000 €
  • Adquisició de mobiliari per a l’Escola de Música de Beniopa (cadires, taules, armaris, prestatgeries, pupitres, connexions a internet, pissarra electrònica). 30.000 €
  • Creació de zones d’ombra amb lones microperforades en l’àrea de jocs infantils i substitució dels jocs deteriorats a la plaça rei en Jaume I. 30.000 €
  • Substitució de jocs infantils deteriorats i col·locació de sòl de cautxú a la plaça Bennàcer. 12.000 €
  • Adquisició de 2 equips de so i de 7 tablets per al foment de la participació ciutadana. 4.000 €.
  • Construcció d’un paeller a Marxuquera adaptat a la nova normativa contra incendis. 35.000 €
  • Rehabilitació integral Oficina de Turisme de Gandia. 171.527’97 €.

A través d’Inversions Financerament Sostenibles s’escometrà la remodelació del parc Ausiàs March (zona central: paviment, jardí…) i la reparació dels banys públics i dependències de la caseta del parc. L’ens provincial hi invertirà 385.276’32 €.  

Et Pot Interessar