23.4 C
Gandia
Dissabte, 24 setembre, 2022

Gandia té per aplicar les bonificacions promeses fa onze mesos als residents de les zones blaves

El portaveu d’Els Verds i candidat a l’alcaldia de Gandia, Joan Francesc Peris, ha enunciat que 11 mesos després de l’ampliació de la zona blava en 351 places més, la pujada del seu preu i l’augment de l’horari de pagament continuem esperant que l’Ajuntament de Gandia aprove les noves ordenances que regulen l’aparcament en la via pública i les noves normes, així com la manera de bonificar als residents que s’havia promés en el mes de març pel govern municipal.

Peris rescata unes paraules de l’acaldessa, Diana Morant, en el ple de 22 de novembre, en les que va dir que inicialment l’Ajuntament de Gandia no havia tingut en compte als residents de la zona blava en el plec de condicions i que és l’empresa adjudicatària del servei la que havia proposat l’establiment d’una bonificació als residents. Peris es pregunta, si l’empresa volia oferir aquesta millora als residents, per què no s’ha posat en marxa al mateix temps que els nous preus en vigor ja fa 11 mesos i, sobre tot, i es qüestiona si “és de justícia el cobrament d’un preu municipal no establert mitjançant ordenances tributàries. Les que encara estan en vigor són de 2007ha dit.

Queda clar que el govern municipal no havia pensat amb els residents, ni amb els que pateixen la zona blava des dels inicis del sistema, ni amb els centenars de famílies que amb l’ampliació han vist el seu carrer convertit en zona blava, alguns d’ells sense massa explicació. Sembla que el govern local sols va pensar en ajustar el cost del servei, on no hem d’oblidar s’inclouen els guanys de l’empresa concessionària, ha afegit el portaveu de Els Verds, per a qui “les zones blaves es justifiquen per a facilitar la mobilitat en zones de molta a atracció per ser zones comercials, turístiques o de serveis públics, però aquest interés general no pot perjudicar greument als residents en elles i, per això, les ordenances de moltíssimes ciutats contenen diferents sistemes per a tractar de manera diferenciada als usuaris puntuals dels aparcaments i als residents dels carrers que l’Ajuntament decideix pintar de blau. El que és normal a València, Elx o Xàtiva i moltes altres ciutats, a Gandia no ha estat mai contemplat. És un greuge que els residents de zona blava de Gandia pateixen des de fa ja massa anys“, ha conclòs.

Articles relacionats