13.5 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia supera el 90% d’ocupació hotelera en setembre

· Els Hotels associats a HOSBEC tanquen setembre amb una ocupació mitjana del 96,7% mentre que la patronal gandienca situa la mitjana de la resta d’hotels al 90%

· Les previsions per als ponts d’octubre se situen al voltant del 75% a falta de les reserves d’última hora

Gandia aconsegueix per tercer mes consecutiu ser la destinació turística amb millor ocupació hotelera segons les dades publicades per HOSBEC al seu darrer informe on recull les dades del mes de setembre.

Segons aquestes dades Gandia registra un 96,7% d’ocupació mentre que la mitjana de la província de València se situa al 90,5%. Un 6,2% més que consolida Gandia en xifres superiors l’any 2019.

A l’agost la diferència va ser encara més gran, ja que mentre la província se situava entorn del 89% Gandia arribava al 96%, superant el 95% que es considera com a “ple tècnic”.

Finalment, durant el mes de juliol el 94% obtingut va suposar quatre punts percentuals més que la província.

La regidora delegada de turisme, Balbina Sendra ha valorat positivament aquestes dades. “Tots sabem que les xifres d’HOSBEC no engloben tots els hotels de Gandia i la platja, però ens permeten conéixer les tendències i apropar-nos als resultats que s’estan obtenint, i aquestes xifres i les de la patronal local ens indiquen que l’aposta conjunta del sector i el consistori per la qualitat, la diversificació de l’oferta experiencial i de lleure i la posada en valor de les nostres riqueses, està donant uns grans resultats” “Ara toca felicitar el sector, però sense ser complaents. Hem de continuar treballant i preparar els propers ponts festius perquè els ponts del 9 i 12 d’octubre permeten a milers de persones continuar gaudint de la nostra ciutat i la seua platja”.

Per la seua banda, Luis Rodríguez de Rivera president de la patronal hotelera gandienca, ha xifrat l’ocupació mitjana dels hotels no associats a HOSBEC durant el mes de setembre al voltant del 90% i ha destacat que la segona quinzena ha millorat les xifres de la primera. Entre les raons que es donen des de la patronal, s’explica que les pluges de la primera quinzena del mes van provocar anul·lacions i una baixada de preus que durant la segona ha atret moltes persones que han esperat a última hora per gaudir de les vacances.

Pel que fa a l’octubre, les previsions se situen al 75% amb expectatives de millorar gràcies al bon temps que s’espera als ponts i les reserves d’última hora.

Articles relacionats