17 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Gandia s’uneix al projecte ecològic LIBERA

· Entre les accions que prepara la ciutat hi haurà campanyes de recollida de fem als espais naturals i programes de conscienciació mediambiental a les aules 

Dimecres passat, 15 de novembre, la primera tinenta d’Alcaldia i regidora delegada de Medi Ambient, Sostenibilitat i Emergència Climàtica, Alícia Izquierdo, va estar en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, amb motiu de la presentació de les noves mesures del Projecte LIBERA.

La iniciativa, coordinada per SEO/BirdLife i Ecoembes, gira vora el concepte d’un món sense “basuralesa” i proposa una sèrie d’accions que Gandia ha decidit dur a terme.

Entre altres coses, la localitat s’ha adherit al pla “1m²”, que consisteix en l’organització de campanyes de recollida en els diferents municipis participants. A més, l’Ajuntament posarà en marxa un programa de difusió, formació i conscienciació del problema, tant dins com fora de les aules. Cal destacar que totes les mesures que adoptarà la ciutat s’anunciaran i explicaran amb més detall el pròxim 2024.

“És molt important que quan la gent vaja al bosc, el riu o la platja sàpia que està davant un ecosistema viu, i que per això, quan un fa turisme o practica esport, ha de ser molt conscient dels residus que deixa arrere”, ha comentat Izquierdo. També ha afegit que no es tracta d’una “qüestió estètica”, sinó “d’un problema que afecta la fauna en general i als animals marins en especial”.

Finalment, ha comentat que va ser una jornada “molt interessant”, en la qual es van presentar diversos estudis sobre “la presència de plàstics en els organismes dels éssers vius, inclosos els humans” i es van exposar algunes de les opcions que poden servir per a “mitigar els efectes d’esta presència de fem en els entorns naturals”.

Articles relacionats