9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Gandia situa el deute en 285 milions, 65 menys que fa dos anys

L’Ajuntament de Gandia dóna per ratificada per part del Ministeri d’Hisenda la “bona marxa de l’economia municipal”. D’una herència de deute total, és a dir deute financer i comercial, de 350 milions d’euros heretada a l’inici del mandat, a hores d’ara aquest deute s’ha reduït fins als 285 milions d’euros que correspon únicament al deute financer en estar liquidat tot el deute comercial que va deixar l’anterior govern del PP, segons el coordinador general d’Economia, Salvador Gregori.

Han estat necessaris 2 anys per a que el deute s’haja reduït en 65 milions d’euros, un fet que el govern local considera “insòlit” atesa la tradicional tendència a incrementar l’endeutament municipal, i que l’actual corporació “ha aconseguit revertir de manera efectiva i significativa“.

Amb aquestes dades, el pla d’ajust imposat el 2015 pel Ministeri de l’exministre Montoro s’està complint de forma molt concreta i obri esperances per a la recuperació de les finances municipals en un temps menor del previst i arribar a la normalitat de la situació econòmica de l’Ajuntament de Gandia, afirmen les mateixes fonts.

Articles relacionats