17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia serà seu del campionat d’Espanya de beisbol sub 13

cartel beisbol

Gandia acollirà el campionat d’Espanya de beisbol sub-13 del 28 de juny a l’1 de juliol. La regidora d’esports, Lydia Morant; la presidenta de la federació de beisbol, softbol i futbol americà de la Comunitat Valenciana, Francisca Martínez; i el president del Gandia Beisbol Club, Vicente Sevila, han presentat el campionat. Paral·lelament tindran lloc els dies 22 i 23 de juny 5 partits del campionat de clubs en la categoria sub-18 de la qual Gandia és subseu. Aquest últim campionat està organitzat pel club Antorcha de València en col·laboració amb el Gandia Beisbol Club.

Els equips participants vénen de tot Espanya: Spiaggia-Gandia (Gandia), CBS Antorcha-Valencia (Valencia), Astros Valencia (Valencia), Club de Beisbol Barcelona (Barcelona), CB Benamejí Beisbol (Benamejí, Córdoba) Club de Beisbol y Sóftbol Capitalinos de Gran Canaria (Las Palmas de Gran Canaria), CBS Estrellas negras (Murcia), Club Softbol Fénix Valencia (Valencia), Jabatos (Huesca), CAD Irabia ( Pamplona), Tenerife Marlins Puerto Cruz (Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife), CBS Miralbueno ( Zaragoza), Navegantes de Almería ( Almería), Os Tilos (Teo La Coruña), CBS Rivas Vaciamadrid, Madrid), CBS Sant Boi, Barcelona) i CB Viladecans (Viladecans, Barcelona).

Lydia Morant ha convidat a tota la ciutadania a acudir a veure el campionat on es podran veure partits de beisbol de primer nivell els dies 22 i 23 de juny i als partits de beisbol sub-13 del 28 de juny a l’1 de juliol. El campionat sub-13 comptarà amb la participació de 17 equips de tot l’àmbit nacional amb jugadors amb edats compreses entre els 11 i 13 anys. Aquests xiquets i xiquetes vindran acompanyats dels seus familiars que passaran uns dies allotjats a la platja de Gandia. Donada la gran quantitat de partits, s’han habilitat a més del camp de beisbol de platja, l’estadi Guillermo Olagüe i el camp de rugbi. “Estem molt contents de la sinergia que s’ha produït amb la col·laboració del club local Gandia Beisbol Club i la Federació de Beisbol de València. Ja portem un temps organitzant campionats en l’àmbit estatal en la nostra ciutat el que ens proporciona una gran repercussió tant en l’àmbit esportiu com en el turístic, dos aspectes molt positius per a la ciutat“.

Per la seua banda, Francisca Martínez ha destacat la qualitat de la ciutat de Gandia en l’organització d’aquest tipus de campionats, a més de la qualitat de les seues instal·lacions i el treball que realitza el Club de Beisbol de Gandia, que l’ha fet mereixedora de ser nomenada seu oficial de la categoria sub-13 i subseu de la categoria sub-18. L’organització d’un campionat com el de sub-13 amb 17 equips en competició és molt complexa i ha subratllat que se celebrarà ací un dels majors esdeveniments en l’àmbit nacional. També ha fet valdre la competició dels sub-18, de la qual Gandia és subseu, amb jugadors seleccionables i representants dels equips que en breu estaran en competicions internacionals. “Per tant el nivell de joc que es veurà ací serà de primera“. Martínez ha finalitzat la intervenció agraint i felicitant a l’ajuntament de la ciutat i al club local pel seu suport i excel·lent treball.

Vicente Sevila ha destacat el suport que han rebut de l’ajuntament i la confiança que la Federació ha dipositat en concedir a Gandia la seu i subseu de tots dos campionats i ha pronosticat que “serà tot un èxit tant esportiu com d’afluència entre jugadors i visitants. En total ens visitaran 600 persones“.

Articles relacionats