13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia serà la primera ciutat no capital de província en gestionar penes alternatives a la presó

La regidora de Gandia Liduvina Gil ha anunciat que el pròxim dia 4 de desembre es va procedir a la signatura de l’acord de cessió de l’edifici de propietat municipal situat a la cantonada de les avingudes del Grau i Alacant, a la secretaria general d’Institucions Penitenciàries, per a gestionar el compliment de penes alternatives a la presó. 

És una mesura en la qual hem estat treballant els últims mesos per establir un departament d’administració penitenciària que permetrà als ciutadans judicialment sentenciats, el compliment de penes o mesures alternatives en forma de desenvolupament de tallers o d’atenció psicosocial“. Es tracta del primer d’aquests centres que es posarà en marxa en una ciutat que no és capital de província. Una mesura que també atendrà aquest tipus de casos d’altres comarques i que atendrà, segons les primeres estimacions, unes 400 persones. “Pretenem evitar l’entrada a la presó de persones que, per alguna raó, han comés algun tipus de delicte o han tingut algun problema puntual però es troben totalment integrades en la societat. Les presons no poden ser l’única alternativa, hem de comptar amb espais per reeducar” va declarar Gil.
Finalment, la regidora delegada de Sanitat ha informat que la Junta de Govern ha aprovat la sol·licitud de sengles ajudes a la Conselleria de Sanitat per a realitzar treballs de millora en el Consultori Auxiliar de Benipeixcar i del Consultori del Raval.
Es tracta d’edificis de propietat municipal on no podem realitzar treballs de millora a causa de la situació econòmica i amb aquests ajuts podrem realitzar els treballs per atendre millor a la ciutadania“.

En total s’han aprovat sol·licituds per valor de 18.289,05 € per al Consultori Auxiliar de Benipeixcar i de 74.101,05 € per al centre de Benipeixcar.

Articles relacionats