16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Gandia se suma a la reivindicació del Dia Internacional de la Dona amb la lectura d’un manifest a la plaça Major

• Educació per acabar amb el masclisme i la violència cap a les dones; relació del feminisme per combatre el canvi climàtic; i igualtat en l’àmbit laboral han estat algunes de les reivindicacions que s’han expressat.

• “Totes podem ser referents” és el lema escollit enguany per a commemorar el #8M.

La plaça Major de Gandia ha acollit aquest matí la lectura del manifest amb motiu del #8M, Dia Internacional de la Dona. L’encarregada de llegir aquest document ha sigut Rosa Maria Fernández, presidenta de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. El discurs s’ha iniciat destacant que hui és una data imprescindible en l’agenda feminista: «Reivindiquem els nostres drets i recordem aquesta lluita tan necessària per a transformar la societat».

El manifest que s’ha escoltat a la plaça Major ha fet referència al lema escollit en la ciutat enguany per commemorar el 8M: «Totes podem ser referents». Així doncs, s’ha recalcat el paper de les dones que han liderat la lluita contra la covid-19: sanitàries, cuineres, netejadores, treballadores socials, psicòlogues, investigadores que han descobert la vacuna. «Són els nostres referents. Demostren que les dones som una part essencial per a qualsevol triomf social».

L’educació ha estat assenyalada com «l’única vacuna contra el masclisme i la violència cap a les dones» en la qual existeix la necessitat d’implicar també els homes i els xiquets. A més, s’ha apuntat també a la relació de les dones amb el canvi climàtic i s’ha fet referència al lema «Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible» d’enguany de l’Organització de les Nacions Unides (ONU). Tal com expressa el document que s’ha llegit, el feminisme és un moviment social pacifista que combat les injustícies i qualsevol tipus de vulneració dels drets humans.

En l’àmbit laboral, el manifest demana per la igualtat i condicions dignes per a totes les treballadores, sense cap mena de biaix de gènere o bretxa salarial. En aquesta línia i de manera general, es vol reivindicar la igualtat real entre dones i homes per tal «d’avançar en societat i democràcia». «En aquest 8 de març les dones de tots els llocs ens unim amb un cant cap a la sororitat, l’ajuda i la cooperació per un món més just i feminista», conclou el document.

Resultat del Concurs d’Aparadors 8 de març

Una vegada finalitzada la lectura, s’ha anunciat també el comerç guanyador de la 1a edició del Concurs d’Aparadors 8 de març: Garabat. L’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, i la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, han entregat el premi a Isabel María Sánchez Moreno en representació del comerç.

Articles relacionats