10.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia se suma a la campanya “Construir un món més just i saludable”

Gandia s’adhereix a la campanya 2021 “Construir un món més just i saludable” en el Dia Mundial de la Salut

– Liduvina Gil: “És important treballar conjuntament, tal com es fa a Gandia per a garantir que totes les persones, puguen exercir el seu dret a una bona salut”

El 7 d’abril de cada any l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora el Dia Mundial de la Salut, una iniciativa que l’entitat internacional va proposar en 1948 amb la celebració de la primera Assemblea Mundial d’aquest àmbit amb l’objectiu de visibilitzar alguna temàtica d’especial interés per a la salut.

En un context global de pandèmia provocada per la Covid-19 i on la salut s’ha convertit en el bé més important a protegir, s’ha posat de manifest el paper que juga la cura diària de la salut per a fer front a situacions límit com aquesta, que tant de prop ha tocat a tota la població mundial. Amb aquest motiu, l’Ajuntament de Gandia s’ha sumat a la campanya de commemoració de 2021 “Construir un món més just i saludable” que proposa l’OMS.

Tenint en consideració les desigualtats que, de manera injusta i alhora evitable, han agreujat la crisi sanitària entre els sectors més desfavorits i vulnerables arran del món, l’OMS convida a tots i totes les líders mundials a treballar perquè totes les persones disposen d’unes condicions de vida i de treball que afavorisquen la bona salut, a través de mesures com:

– Treballar junts amb les comunitats i persones afectades, per a abordar les causes de les desigualtats i buscar solucions.

– Garantir la recopilació de dades fiables, amb l’objectiu d’avaluar les desigualtats entre els subgrups de població i prendre mesures que hi tinguen impacte.

– Actuar més enllà de les fronteres. Element clau, per exemple, per a posar fi a la pandèmia generada per la COVID-19, ja que, com afirma l’OMS, només quan puguem protegir, fer proves i tractar a tota la població mundial, acabarem amb aquesta pandèmia.

Des de l’Ajuntament, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, vol recordar, en aquest dia, “la importància de treballar conjuntament, tal com es fa a Gandia des que és Ciutat Saludable, amb l’Hospital de Gandia, Atenció Primària, Salut Pública, per a garantir que totes les persones, puguen exercir el seu dret a una bona salut i fer d’aquest món un lloc més just i saludable”.

Articles relacionats