15 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Gandia s’adhereix a la Xarxa Valenciana del Benestar dels Animals de Companyia

• La iniciativa s’ha aprovat en el plenari de i serveix per a millorar i completar les polítiques que protegeixen els drets dels animals de companyia i augmentar la sensibilització de la ciutadania a l’hora de decidir tindre un animal, cuidar-lo i respectar-lo.

• La Xarxa Valenciana de Benestar dels Animals de Companyia és un organisme creat a proposta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que busca fonamentalment garantir els objectius del benestar animal.

• Liduvina Gil: “La voluntat de l’Ajuntament de Gandia és donar resposta a la creixent sensibilitat social pel benestar dels animals i la cura dels seus drets”.

La regidora delegada de Benestar Animal, Liduvina Gil, ha anunciat aquest matí en roda de premsa que la ciutat de Gandia s’adhereix a la Xarxa Valenciana del Benestar dels Animals de Companyia de la CV, un acord al qual s’ha arribat de manera unànime en la sessió plenària celebrada aquest mes. Així, aquest organisme, promulgat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), treballa per a aconseguir el màxim nivell de protecció i benestar animal, garantir una tinença responsable, així com augmentar la sensibilitat i el respecte cap als animals entre la ciutadania.

La importància de la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia es tradueix en l’esforç progressiu i el compromís que demostren els municipis valencians per a desenvolupar accions de promoció i de convivència en matèria de benestar animal des d’una perspectiva intersectorial, participativa i d’objectivitat. Cal recordar, que la llei confereix als ajuntaments competències en el seu àmbit territorial per a la protecció i regulació específica en matèria de tinença responsable d’animals, salubritat pública i defensa del benestar animal (article 19 Llei 4/1994, de 8 de juliol de la GV, sobre protecció dels Animals de Companyia).

En aquest sentit, Gil ha destacat que l’adhesió a aquesta xarxa provincial prova la implicació per part de l’Ajuntament de Gandia en la millora dels Serveis municipals en aquesta matèria d’indubtable interés general: “La presència d’animals a les nostres ciutats, amb un gran nombre de nuclis felins, de gossos i altres tipus d’animals registrats, és una realitat que ens afecta a totes i a tots i impacta en la convivència, cosa que exigeix la implicació dels organismes que conformen l’Administració. A més, la voluntat, en el cas de l’Ajuntament de Gandia, és donar resposta a la creixent sensibilitat social pel benestar dels animals i la cura dels seus drets”.

Per a formar part de la Xarxa és necessari complir una sèrie de requisits, molts dels quals, ha explicat la regidora, “l’Ajuntament de Gandia ja compleix”, com són, per exemple, disposar d’una regidoria i una partida pressupostària en la matèria; inspeccionar i tramitar els expedients per molèsties al veïnat derivats de la tinença d’animals de companyia; aprovar un Protocol d’actuació davant d’un animal abandonat, ferit o malalt, i realitzar campanyes de conscienciació i divulgació sobre la tinença responsable d’animals de companyia i el seu benestar (actualment s’està treballant en l’elaboració d’un Pla Felí integral i en augmentar la conscienciació sobre la recollida de defecacions dels gossos).

D’altra banda, Gil ha assegurat que la constitució d’una Taula de treball i participació sobre Benestar Animal, un dels requisits, “es posarà en marxa amb l’aprovació per part del Consell Animalista”. De la mateixa manera, “l’Ajuntament de Gandia modificarà l’ordenança local sobre benestar animal i tinença d’animals de companyia per a adaptar-la a la normativa autonòmica”, ha afegit.

Finalment, la regidora de Benestar Animal ha subratllat la importància de la col·laboració ciutadana en aquest projecte i ha agraït a tots els grups polítics el suport per fer-ho realitat.

Articles relacionats