16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Gandia ret homenatge a les dones de la ciutat i de la resta del món

· Les protagonistes d’aquest reconeixement van ser l’escriptora Teresa Pascual, a la científica Carmen Morant i a la fundadora de la Fundació Espurna, Charo Sabater

El passat dissabte 5 a les 18.00 h, l’escenari del Teatre Serrano va acollir l’homenatge a les dones de Gandia amb motiu del 8M. Aquest 2022, la ciutat va orotgar el seu reconeixement a l’escriptora Teresa Pascual, a la científica Carmen Morant i a la fundadora de la Fundació Espurna, Charo Sabater. Tot i que elles van ser les protagonistes, l’acte va reconéixer també totes les dones de la ciutat i de la resta de territoris per la seua contribució personal i social en la lluita per la defensa de la igualtat.

L’esdeveniment va comptar amb la presència i discurs de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; les paraules de les homenatjades; i l’actuació de l’alumnat de l’acadèmia de Dansa Sonsoles Borja. L’objectiu era reconéixer a les dones de la ciutat i de la resta del món. “Sense aquesta indiscutible meitat de la societat, sense la mirada femenina, sense elles, no seríem la ciutat que som”, va destacar Prieto.

El lema d’enguany del Dia Internacional de la Dona és «Totes podem ser referents». Tal com va manifestar l’alcalde al seu discurs, en aquest homenatge es va posar el focus en tres dones referents de Gandia en diferents àmbits que comparteixen un nexe en comú: “S’han fet a elles mateixes amb esforç i tenacitat; han treballat de valent per aconseguir les seues fites; han sigut fidels als seus valors i a la seua forma d’entendre la vida; i, sobretot, han sigut i són llum per a aquells que es miren en el seu espill”.

Prieto va voler dedicar unes paraules a cadascuna de les protagonistes de l’acte. Així mateix, va descriure Teresa Pascual com una dona que “estima les lletres, una veu poètica plena de força i que promou la cultura”. Carmen Morant, com una científica, “amant de la seua professió, vital i decidida. L’exemple de què el talent no té gènere”. I, finalment, Charo Sabater “l’ànima de la seua família i del gran projecte que van construir junts: la Fundació Espurna”.

A més, l’alcalde va aprofitar l’ocasió per a dirigir la mirada també a aquelles dones que actualment pateixen la guerra a Ucraïna. Algunes d’aquestes viuen amagades en búnquers o estacions; altres tracten de travessar la frontera del país amb els seus fills menors al braç, amb poques pertinences i “amb un dolor immens per la massacre que està vivint”. “A totes aquestes dones i les seues famílies vull dirigir també hui les meues paraules d’admiració i de suport en nom de la ciutadania de Gandia”, va manifestar.

Articles relacionats