Gandia ret homenatge a Andrés Estellés

Desenes de persones han llegit poemes de Vicent Andrés Estellés este divendres en el Mirador dels Borja de Gandia, que per segon any consecutiu ha segut l’escenari de la Festa Estellés Gandia, la 9ª edició del recital poètic i musical popular en homenatge al poeta de Burjassot, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. 

L’ace ha estat organitzat per Saforíssims, Societat Literària, amb la col·laboració de Compromís per Gandia i el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. L’acte també ha comptat amb l’actuació musical del cantautor de Dénia Sergi Contrí.  La coordinadora de l’acte era la poeta Maria Rosa Sabater.

Desenes de persones han participat llegint un poema d’Estellés, prèvia inscripció amb el poema escollit per tal d’evitar repeticions. 

La Festa Estellés es celebra de fa nou anys a diversos municipis valencians, una iniciativa que pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del naixement del poeta (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Et Pot Interessar