19.8 C
Gandia
Dilluns, 20 març, 2023

Gandia rep un nou impuls de qualitat amb la suma de 97 noves acreditacions SICTED

· Des de 2006 la xifra establiments, empreses i entitats que s’han adherit a aquest projecte pràcticament s’ha multiplicat per quatre

· Diana Morant: “Heu demostrat que les persones són la gran eina per treballar amb seguretat i hem aconseguit establir mesures que s’han acabat traslladant a la resta del territori nacional”

L’Hotel Bayren va acollir ahir el lliurament dels diplomes SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions). Els diplomes SICTED reconeix la tasca d’establiments, empreses i entitats que se sumen a aquest projecte. Exigeix uns mínims de qualitat i s’emmarca en la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el govern municipal i el sector.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director general de Turisme, Herick Campos; l’alcalde de Barx, Miguel Donet; i el regidor delegat de turisme en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell.
Van assistir a l’esdeveniment de lliurament d’aquests reconeixements un nodrit grup d’empresaris de sector Turístic. Així com el vicealcalde, Josep Alandete i representants dels partits de l’oposició.

Es van lliurar un total de 65 reconeixements: hotels (6); comerços (12); empreses de lloguer d’apartaments (5); empreses d’oferta complementària (9); restauració (17); organitzadors d’esdeveniments i congressos i empreses de comunicació (7), serveis municipals i institucions (3); a més de 6 establiments de Barx.

En primer lloc, Vicent Mascarell, en un moment com l’actual és just fer valdre el treball que realitzen els professionals de sector. “Hem passat els mesos més difícils de les últimes dècades i el sector turístic ha estat molt perjudicat. Heu demostrat la vostra complicitat, responsabilitat i suport en totes les reflexions que hem fet durant els últims mesos” “No tirarem la tovallola. Tenim la millor platja, una oferta cultural, lúdica i esportiva espectaculars, una gastronomia envejable. A més d’un gran grup de professionals. Hem de sentir-nos orgullosos i anar per una temporada que esperem que siga bona”.

Miguel Donet va voler destacar la importància de la col·laboració entre els municipis de la comarca. “La comarca de la Safor no s’entén sense Gandia. Hem de treballar per complementar-nos per poder oferir als visitants productes turístics diferenciats i establiments de qualitat forts” “Aquesta crisi sanitària i econòmica ens obliga a apostar per la qualitat i la seguretat per diferenciar-nos de la resta de destinacions. En aquest camí també comptem amb les institucions superiors que també comparteixen amb nosaltres la nostra visió”.

Per la seua banda, Herick Campos va voler agrair al sector empresarial l’esforç que han realitzat per obtindre aquest reconeixement. Ha destacat que Gandia és el municipi amb més distintius SICTED només superada per València. “Per molt que des de Turisme marcàrem un full de ruta, arribar a aquests nivells de qualitat no seria possible sense empresaris que treballen la qualitat i sense ajuntaments com el de Gandia que assumeixen el seu paper de catalitzador”.

Un altre aspecte que va destacar Campos és que per a la Generalitat Valenciana és “molt important la col·laboració públic privada. No es tracta de tindre només destinacions com Gandia, es tracta de tindre serveis a l’altura de la destinació que oferisquen qualitat. Seguirem donant suport a aquestes iniciatives i ara, amb la COVID-19, hem posat en marxa una línia d’ajudes directes al sector i la nostra intenció en aquesta legislatura és que les empreses SICTED vegen incrementada la difusió dels seus serveis”.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant va afirmar que el SICTED és una eina que avala la qualitat dels serveis que es presten però que en el cas de Gandia va suposar la reinvenció de la destinació. “Vam aconseguir que el sector es coneguera a si mateix. Tots van poder conéixer l’amplitud de l’oferta de Gandia i referenciar a la resta de serveis i empreses” va afirmar l’alcaldessa qui va recordar que el 2016 van començar 29 establiments i hui ja són 97. Som un referent en qualitat i ara també ho hem de ser en seguretat. Durant el confinament totes les notícies de la nostra ciutat han estat positives. Heu demostrat que les persones són la gran eina per treballar amb seguretat i hem aconseguit establir mesures que s’han acabat traslladant a la resta del territori nacional”.

En moments de crisi com aquest es demostra la capacitat de reacció davant les adversitats. “Al cap de dues setmanes d’haver patit el temporal Gloria la platja ja estava en perfectes condicions. Durant la pandèmia el comportament en general de la ciutadania ha estat exemplar i crec que tenim la capacitat per superar una situació com la que ens ha plantejat la COVID-19″ “Ara mateix, som una ciutat més competitiva i resilient. Des de l’Ajuntament de Gandia hem fet un esforç molt gran per intentar que ningú es quede enrere. Seguirem estant de la banda del sector perquè la campanya turística d’aquest any siga el millor possible”.

Articles relacionats