30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Gandia rep quatre Flors d’Honor en la gala de Viles en Flor celebrada a Torrent

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alicia Izquierdo, va recollir el premi del jurat, que reconeix el treball en els espais verds urbans, a més d’una bona gestió sostenible, juntament amb l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l’entorn de la ciutat.

La gala de Viles en Flor es va celebrar divendres passat en L’Hort de Trénor, a  Torrent. Allí s’hi va premiar als 31 municipis participants per la potenciació dels seus espais verds. El programa Viles en Flor de la Comunitat Valenciana reconeix la trajectòria i les bones accions dels municipis que posen en valor els seus espais verds urbans, a més d’una bona gestió sostenible juntament amb l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l’entorn de la ciutat.

Durant l’acte, Alícia Izquierdo, regidora delegada de l’Àrea de Gestió responsable del Territori, Patrimoni Cultural, Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia i Rafael García, cap del servei de Parcs i Jardins van rebre el guardó que li atorga 4 Flors d’Honor.

Viles en Flor Comunitat Valenciana és un programa anual que reconeix en forma de guardons, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l’entorn. L’objectiu és posar en relleu els espais verds dels municipis, amb la finalitat d’ajudar a millorar la qualitat de vida dels seus habitants impulsant el patrimoni paisatgístic, el respecte pel medi ambient i les sinergies de tots dos amb l’activitat turística.  

El jurat està format per especialistes i professionals de prestigi en el sector dels vivers, jardineria i paisatgisme. Durant tot l’any s’encarreguen de visitar tots els municipis i valorar les seues virtuts.

En els criteris que es tenen en compte destaquen:

  • El patrimoni vegetal i paisatgístic i la seua relació de l’espai verd amb el nombre d’habitants.
  • El respecte pel medi ambient, la gestió integral de l’aigua i els programes respectuosos amb el control de plagues i la sostenibilitat.
  • Les estratègies de promoció turística vinculades amb els espais verds que promouen programes d’educació ambiental.

 

Articles relacionats