16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Gandia rep la visita Maria Josep Amigó presidenta del Consorci de Bombers de València

– La presidenta del Consorci de Bombers visita els treballs silvícoles de les brigades a Gandia

La presidenta del Consorci de Bombers de València i vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, acompanyada entre altres de la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, va visitar ahir els treballs de silvicultura realitzats per les brigades del Consorci als termes municipals de Gandia i Barx per a mitigar el risc dels incendis forestals. Estes tasques silvícoles apliquen tècniques com ara el desbrossament, l’aclariment o l’eliminació de restes vegetals, entre moltes altres.

Segons va explicar Amigó, “les actuacions de les nostres brigades tenen l’objectiu de limitar els efectes d’un hipotètic incendi sobre la zona urbanitzada i permetre una intervenció més segura i eficient per als nostres mitjans d’extinció, la qual cosa ens ajuda a protegir més i millor als veïns i veïnes d’estes zones”. I també a l’inrevés “s’aconsegueix limitar l’afecció d’un incendi que poguera iniciar-se a la zona urbanitzada i evolucionar cap a l’entorn forestal”.

En el cas de Gandia, l’actuació de les brigades del Consorci s’hi ha centrat a l’anomenat Coll de la Caldereta, un punt estratègic en cas d’incendis forestals. Izquierdo ha assenyalat que “ací el que s’hi ha buscat és reduir la continuïtat de la vegetació i la capacitat de propagació d’un hipotètic incendi”.

A Barx les brigades han actuat al voltant de la urbanització La Drova, ubicada a una zona d’interfase urbana-forestal, i on les brigades han realitzat una faixa perimetral lliure de vegetació entre la zona urbanitzada i el terreny forestal. Cal destacar que la Drova es troba a una zona d’alta recurrència d’incendis forestals, amb més de 15 en els últims 40 anys, l’últim a 2018, amb l’incendi de Llutxent.

Finament, la presidenta del Consorci ha recordat, a més a més, que “les tasques silvícoles que estem realitzant des del Consorci a través de les nostres brigades no es realitzen sols ara en la proximitat de l’estiu, sinó que es duen a terme al llarg de tot l’any en punts estratègics de la nostra geografia”.

Articles relacionats