23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Gandia rep alumnes d’FP en pràctiques de Laval per a treballar en empreses hostaleres

La regidora de relacions Internacionals i Agermanaments, Liduvina Gil, va rebre ahir els dos alumnes d’FP en pràctiques provinents de  l’Institut Lycée Professinnel Robert Buron del municipi francés Laval, agermanat amb Gandia. «Fa més de quinze anys que tenim relacions d’intercanvi entre alumnes de França en pràctiques i la nostra ciutat en l’àrea de comerç i de pastisseria. Aquesta vegada tenim cuiners i cambrers», va apuntar Gil.

Des del passat 22 de febrer fins al 18 de març, Clèment Morice i Perrine Houdin, estudiants d’FP de la localitat francesa, realitzaran les seues pràctiques professionals en els restaurants de Ca Marc i Vins i Més. «Sempre hi ha una satisfacció plena per part dels restauradors de la formació que tenen els alumnes», ha destacat la regidora. Tal com va explicar, també desenvoluparà pròximament les seues pràctiques al restaurant Telero un alumne més que retarda la seua estança a Gandia a conseqüència de la seua infecció per COVID.

Per la seua banda, Gaelle Bastian, professora que ha acompanyat als estudiants en aquest viatge ha agraït a Gandia i a totes les persones que han fet possible que els alumnes puguen estar a la ciutat. Així mateix, els dos estudiants han donat les gràcies per aquesta oportunitat a l’Ajuntament de Gandia i les empreses que els acolliren i han mostrat la seua voluntat per aprendre de la gastronomia i cultura espanyola i valenciana.

«Per a ells, a banda de la seua experiència professional, és una nova manera de conéixer una nova cultura, de conéixer la nostra gastronomia, les nostres tradicions culturals», ha destacat Gil. Per això, ha volgut animar als alumnes que aprofiten aquesta experiència de viatjar a altres espais, ciutats perquè això els enriqueix tant professionalment com culturalment.

Articles relacionats