13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia reobri els Horts Urbans municipals amb condicions d’accés

– El departament d’Agricultura notifica els usuaris les condicions d’accés, d’acord amb les mesures de protecció i seguretat que estableix l’estat d’alarma contra la COVID-19.

– Alícia Izquierdo: «Estem parlant d’una activitat agrària no professional, però volem evitar que els usuaris dels Horts Urbans peguen les seues collites i que puguen abastir-se dels productes de primera necessitat que estan conreant-hi».

Des del departament d’Agricultura de l’àrea de Gestió Responsable del Territori s’ha notificat hui als usuaris les condicions d’accés als Horts Urbans de Gandia durant l’estat d’alarma:

1. Podrà accedir als Horts Urbans de Gandia una sola persona per parcel·la i amb una estança màxima d’una hora setmanal.

2. Per a accedir, cal contactar amb els guardes rurals als telèfons 647355811 o 647355812, amb qui es reservarà dia i hora d’accés.

3. L’accés a l’hort serà possible sempre que la presència estiga justificada per a fer feines estrictament de collita o manteniment mínim.

4. S’haurà de mantindre una distància de seguretat mínima d’almenys dos metres amb les altres persones.

5. L’aforament màxim dels horts queda limitat a 20 persones de manera simultània, per tal de garantir la seguretat.

6. Cada usuari haurà de portar guants i mascareta durant tota la seua estança a l’hort.

7. Per a poder transitar d’anada i tornada als horts, cal portar l’acreditació de la titularitat de la parcel·la.

8. En cas de requeriment, la policia comprovarà que el titular té autorització per accedir aquest dia i hora als horts mitjançant telefonada als guardar rurals.

«Cal recordar, que la darrera modificació del real decret de l’estat d’alarma ja permet algunes activitats no essencials, d’acord amb el compliment de determinades mesures de protecció. Estem parlant d’una activitat agrària no professional, però volem evitar que els usuaris dels Horts Urbans peguen les seues collites i que puguen abastir-se dels productes de primera necessitat que estan conreant-hi», ha explicat la regidora delegada de Gestió responsable del Territori i Agricultura, Alícia Izquierdo.

Articles relacionats