9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

Gandia renova la flota de vehicles de la Policia Local amb tecnologia híbrida

  • La Policia Local de Gandia incorpora nou nous vehicles a la seua flota per a millorar l’atenció al ciutadà
  •  Huit dels vehicles són híbrids i tots compten amb les últimes tecnologies per a millorar l’eficàcia i l’eficiència en les intervencions
  • Diana Morant: “La policia ha treballat molt per a poder combatre la pandèmia i és ara quan la ciutat els aporta totes aquestes millores i eines perquè puguen continuar fent el seu treball de la millor manera possible”
  • Nacho Arnau: “Aquestes millores augmentaran la seguretat que és el que vol la ciutadania en una situació complicada com la que està produint la pandèmia”

 

 Hui s’han presentat davant l’Ajuntament de Gandia els nous vehicles de la Policia Local. Es tracta de nou cotxes de la marca Hyundai que substituiran part de la flota antiga.


En l’acte de presentació han estat presents l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau; Comissari de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta; així com diversos comandaments del cos policial, els portaveus de les forces polítiques representades en el consistori i els representants de Moll Autos, empresa local que ha subministrat els vehicles.


Es tracta de dos models tot terreny destinats a facilitar l’arribada a zones de difícil accés en cas d’inundacions o incendis, dos cotxes que s’utilitzaran per a patrullatge per part dels agents i altres quatre vehicles que compten amb cabina de transport de detinguts als quals se suma una nova furgoneta d’atestats. Tots els vehicles exceptuant la furgoneta d’atestats són híbrids amb el que es redueixen les emissions de CO₂.

Les noves unitats compten amb millores que redundaran en l’eficiència, l’eficàcia i la velocitat de les actuacions dels agents, ja que incorporen les últimes tecnologies aplicades a la seguretat que permeten que els agents disposen de més temps de servei al carrer.
Durant l’acte s’ha explicat que la fórmula de contractació d’aquests vehicles ha sigut el rènting i la inversió que ha realitzat l’Ajuntament frega els 500.000 €.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha declarat que per a l’actual executiu la prioritat per a perquè la policia “siga al carrer atenent les necessitats del ciutadà” i ha explicat que tots els vehicles compten amb una tauleta tàctil i dos PDA cadascun que permetran als agents realitzar totes les consultes necessàries relacionades amb les seues actuacions sense necessitat de posar-se en contacte amb la Central de la Policia Local amb el que es millora el temps de resposta al ciutadà i l’eficàcia de les actuacions. A més, totes les unitats compten amb desfibril·ladors per a realitzar actuacions d’urgència. “Aquestes millores canvien totalment el protocol d’actuació de la policia, ja que els agents no hauran de dirigir-se amb l’emissora a la central. Una manera de treballar que algunes vegades provocava retards en l’atenció a més de sobrecarregar de treball a les persones que treballen en la Central” i ha afegit que amb la implantació d’aquesta tecnologia “alliberem la Central d’aquestes actuacions perquè es puga prioritzar l’atenció a la ciutadania“.

La policia ha treballat molt per a poder combatre la pandèmia i és ara quan la ciutat els aporta totes aquestes millores i eines perquè puguen continuar fent el seu treball de la millor manera possible. Hui es compleixen moltes de les exigències de la Policia Local de Gandia” ha declarat Morant qui també ha recordat que aquests vehicles es posaran a la disposició de tota la plantilla que es veurà incrementada amb la incorporació de 47 nou agents en breu. Un increment d’agents com no s’havia vist a la ciutat durant dècades.

Per part seua, Nacho Arnau va destacar que des de l’inici de la legislatura, la intenció del govern municipal passava per millorar les eines de les que disposen els agents. “Amb aquests nous vehicles i les tecnologies que incorporen millorarem l’eficàcia i l’eficiència en el servei als ciutadans. Aquestes millores augmentaran la seguretat que és el que vol la ciutadania en una situació complicada com la que està produint la pandèmia“.

Finalment, Marc Cuesta va voler agrair a l’alcaldessa i al regidor “el suport que ens han donat. És una inversió molt important que redundarà en benefici de la ciutadania“.

Articles relacionats