13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia reivindica la llengua de signes i  treballar per a millorar la vida de les persones sordes

• L’Associació de Persones Sordes de Gandia – la Safor (APESORGA) col·labora amb l’Ajuntament de Gandia per a adaptar i integrar en igualtat de condicions el llenguatge de signes entre la ciutadania i als espais municipals.

• Liduvina Gil, regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables: “Treballem amb APESORGA en accions que milloren la vida de les persones sordes durant tot l’any”.

• José Juan Signes, president d’APESROGA: “Des de la nostra entitat associativa fem que la llengua dels signes siga valorada en la societat com una llengua de cultura i comunicació tan vàlida com qualsevol altra”.

Davant la imminent celebració del 7é aniversari del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, que tindrà lloc el dilluns 14 de juny, la regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia-la Safor (APESORGA), José Juan Signes, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a reivindicar i fer valdre els drets, deures i llibertat de les persones sordes i sord-cegues que participen en la vida democràtica de manera igualitària.

Així, Gil ha manifestat el suport i col·laboració permanent de l’Ajuntament de Gandia amb APESORGA per “treballar en accions que milloren la vida de les persones sordes durant tot l’any”, així com el “compromís de promoure l’aprenentatge i coneixement del llenguatge de signes”, una forma de comunicació que es va reconéixer en l’àmbit estatal amb la Llei 27/2007.

En aquesta línia, l’edil ha explicat que, entre aquestes accions destaquen l’”adaptació dels continguts públics al llenguatge de signes, com cartells informatius, informació turística disponibles als carrers de la ciutat a través de codis QR; fer més accessible la comunicació de les persones sordes en totes les instal·lacions públiques de l’Ajuntament per a garantir la seua integració en igualtat de condicions, i realitzar un curs de formació de llenguatge de signes per al personal del Consistori per treballar aquesta accessibilitat comunicativa en quant es restablisca la normalitat”.

Per la seua part, Signes, ha destacat que “des de la nostra entitat associativa fem que la llengua dels signes siga valorada en la societat com una llengua de cultura i comunicació tan vàlida com qualsevol altra per a transmetre idees, accedir al coneixement, avançar cap a la igualtat i construir ciutadania”.

Finalment, el president de l’Associació de Persones Sordes de Gandia-la Safor ha convidat a la ciutadania de Gandia a participar en l’activitat, que realitzarà l’entitat el 14 de juny al Passeig Germanies (a l’altura de la Casa de Cultura) per a celebrar l’efemèride, on hi haurà un estand d’informació, lliurament de polseres, adhesius i altres accessoris per a recordar el dia. A partir de les 12 hores es llegirà un manifest a la façana de l’Ajuntament i al voltant de les 21 h, després d’enllumenar la ciutat, aquesta s’il·luminarà amb blau turquesa, color que identifica les persones sordes.

Articles relacionats