10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Gandia recupera la figura dels informadors amb 15 treballadors adscrits a l’àrea de Seguretat

La regidora delegada de Seguretat de Gandia, Àngels Pérez, i el cap de la Policia Local, Marc Cuesta, han presentat el servei d’informadors municipals, que ha començat a funcionar amb 15 treballadors que s’han incorporat al mercat laboral gràcies als programes d’ocupació subvencionats per la Conselleria d’Economia, destinats al departament de Seguretat Ciutadana.

La regidora ha recordat que fa dues setmanes ja es va presentar, a l’ajuntament, a les 50 persones que han estat contractades dins dels programes d’ocupació (Emcorp i Emcord) que ha posat en marxa la Conselleria.

En concret, les persones aniran vestides amb un suèter de color morat amb l’escut de Gandia, per a ser visibles en tot moment i realitzaran diferents tasques en determinades zones de la ciutat vinculades amb informació de servei i ajuda a les persones.

Els informadors municipals tindran com a principal feina ajudar a la ciutadania solucionant els dubtes sobre la localització de farmàcies, entitats bancàries, comerços, monuments, programació cultural o informació turística, ja que estaran durant les falles, la Setmana Santa i una part de l’estiu.

A més, també serviran de complement i ajuda en determinades tasques que realitzava la Policia Local com ara controlar els accessos als centres escolars a més de tenir presència en parcs i places de la ciutat.

Per la seua banda, Marc Cuesta informa de que “és una bona notícia tenir a aquestes persones perquè ens ajuden a millorar el servei que prestem”. En concret, els informadors es distribuixen en horari de 7.30 a 21 hores en diferents torns i en set zones de Gandia:

– Parc País Valencià / Plaça Benipeixcar

– Parc Ausiàs March / Passarel·la sobre el riu

– Parc de Sant Pere

– Parc de l’Estació / Carrer Tossal

– Parc Joan Fuster / Plaça Jardinet

– Parc de l’Oller / Plaça de la Marina

– Plaça Prado / Plaça Sant Josep. De dilluns del diumenge de 14.00 a 21.00 hores

En aquests llocs, els informadors faran rondes a peu i controlaran si hi ha gossos solts en els parcs o si els propietaris recullen els excrements de les seues mascotes i fins i tot ajudaran a detectar els casos d’absentisme escolar.

Àngels Pérez assegura que “aquests nous treballadors municipals ens ajudaran a millorar l’accés a la informació de la ciutadania a més de convertir els nostres parcs i places en llocs més amables per a tots” “Aquest servei no té res a veure amb el SAC. Ací no hi ha persones contractades a dit des de l’empresa pública, vestides com si foren policies, ni patrullant en cotxes amb sirenes durant la nit. Es tracta de treballadors amb la tasca principal d’informar i col·laborar en la eixida dels col·legis per augmentar la seguretat dels més menuts i informar la ciutadania“.

El PP reivindica la figura

El PP, per la seua part, ha expressat la seua satisfacció pel fet que “després de molt temps reivindicant una figura per a donar informació i prestar ajuda al ciutadà, avui el govern anuncie l’engegada del servei d’informadors”. Segons el PP, esta figura ve a substituir a l’antic SAC (Servei d’Informació al Ciutadà), implantat pel Partit Popular el darrer mandat municipal.

Articles relacionats