23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Gandia reclama la reutilització de les aigües residuals de la depuradora per al camp

• El Consell Local Agrari, presidit per la regidora Alícia Izquierdo, ha acordat per unanimitat exigir la inversió necessària a la Generalitat, L’EPSA i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

La regidora dAgricultura Alicia Izquierdo i el director general de Medi Natural Daniel Munoz Fotografia Alex Oltra
La regidora d’Agricultura, Alícia Izquierdo i el director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, Fotografia Àlex Oltra

El Consell Local Agrari va abordar dimarts passat la situació preocupant de sequera i els reptes de l’emergència climàtica per al sector. Tant el govern local, representat per la primera tinenta d’Alcaldia i regidora d’Agricultura, Alícia Izquierdo i el director general de Medi Natural, Daniel Muñoz, com associacions, sindicats agraris i grups polítics, van acordar per unanimitat mesures urgents.

Com ara, reclamar a l’Empresa Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana, l’EPSAR, a la Conselleria d’Agricultura i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la recuperació i la transformació de les aigües residuals de la depuradora de #Gandia per a poder utilitzar-les en el reg dels camps.

“És la millor solució que hi ha per a combatre els efectes del canvi climàtic en l’Agricultura. La depuradora fa molts anys que està construïda i necessita un tractament que permeta reutilitzar. Així com la infraestructura per a poder guiar-la aigües amunt”, ha declarat Izquierdo.

D’altra banda, al Consell Local Agrari també es va tractar altres assumptes com el projecte de la planta municipal de Biomassa, els Horts urbans socials o la promoció dels productes agrícoles locals.

Articles relacionats