19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia recicla més de 3500 tones d’enderrocs en un nou pàrquing

– L’associació Construir la Sostenibilitat insta a un control real dels residus de la construcció

El nou pàrquing construït al costat del pont de l’avinguda d’Alacant i que facilita l’accés a vianants a la capital de la Safor, tindrà una superfície de 7900 m². En aquesta actuació, s’han usat més de 3500 tones d’àrids reciclats. L’Ajuntament de Gandia ha posat un interés especial perquè, en la construcció de l’aparcament, s’usen saorres reciclades. Així s’evita mínimament la destrossa ambiental que suposen les pedreres a la nostra comarca.

Amb aquests condicionaments en les inversions municipals, la regidoria d’urbanisme que dirigeix Josep Alandete, assumeix el compromís de fomentar d’economia circular en les obres públiques de Gandia.

Les graves i arenes que provenen de les plantes de valorització legals i controlades de la Safor, compleixen tots els requisits de qualitat bàsicament per dos raons. En primer lloc, perquè la maquinària supervisada per la Conselleria d’Economia assegura, entre d’altres, l’eliminació d’elements fèrrics evitant, així, que el producte resultant provoque qualsevol punxada en les rodes d’automòbils o camions de saorra sense control.

Per altra banda, les analítiques periòdiques supervisades també per la Conselleria, asseguren la qualitat dels àrids reciclats. Són les Plantes de Valorització que han invertit a implantar un sistema de qualitat i obtindre, així, el certificat CE del seu producte elaborat.

Des de l’associació Construir la Sostenibilitat s’insisteix en el fet que cal demanar el certificat CE dels àrids reciclats per treballar dins de l’estricta legalitat i oferir la qualitat mínima que espera d’usuari final.

No obstant, l’associació recorda que per poder generar tot l’àrid reciclat de qualitat necessari, cal fer un control exhaustiu de la gestió de RCD. Qüestió que implica l’aplicació real d’una ordenança municipal de residus en cada municipi valencià.

Articles relacionats