Gandia programa una mitjana de tres activitats d’oci diàries durant la temporada turística

Diana Morant, alcaldessa de Gandia i Olatz Megía, han presentat el calendari d’esdeveniments que el departament de Turisme ha programat per a aquest estiu tant a la ciutat com a la platja, i que ha comptat també amb la col·laboració del sector turístic local, amb iniciatives adreçades a tots els públics i que abasten la vessant cultural, el turisme familiar, la gastronòmica, l’esportiva i l’oci.

La programació ofereix al voltant de 300 activitats, una mitjana de dos o tres per dia, que dinamitzaran la localitat en el seu conjunt, a les quals s’afegeixen totes aquelles iniciatives que ja estan en marxa.

Diana Morant ha destacat que «la frontera psicològica que separava abans la ciutat del litoral ja l’hem superat i oferim una completa programació cultural, familiar, gastronòmica, esportiva i d’oci de la temporada estival en un mateix paquet, sense separacions ni distincions, perquè el que pretenem és que tant la ciutat com la platja es conceben com una sola cosa. Ja s’ha demostrat que l’aposta funciona i la prova la tenim en el gran nombre de visites que es van rebre durant tot l’estiu passat en el Centre Històric» .

A la platja s’han programat moltes activitats culturals i musicals, com Una Mar de Músiques, els concerts Escena Gandia, l’exposició Obra Social la Caixa o el Cinema a la mar; activitats relacionades amb el medi ambient, com les sortides de Platja Natura per conéixer els espais naturals, com el Parpalló Borrell, la Cova del Parpalló o la marjal; activitats esportives, com Levantate corriendo, el torneig de tenis Orysol, la Travessia al Port, el Torneig de Rugbi, la Iberian Race o el IV Full Ican; més lúdiques, com Borja Port Art (El circ del Port), el vol i exhibició d’estels, el Mercat Multicultural i d’Artesania, els mercats ambulants de la platja i el Grau; el Vívela; i activitats tradicionals, com la processó de la Verge del Carme.

L’alcaldessa també ha destacat les novetats d’aquest any com els cinc punts Wifi amb què comptarà la platja de Gandia, el canal de natació a mar obert i el primer joc infantil adaptat a la platja que estarà obert al públic en breu.

A Gandia, per la seua banda, destaquen a més de les exposicions, el festival Polisònic, el Marquesa Concerts, la Universitat d’Estiu, mercats, les activitats del Palau Ducal (Cine Pot, música en pantalla, sopars borgianes, visites nocturnes) i el pirata Rock.

Perquè tots coneguen l’oferta, s’han editat 8.000 fullets informatius per arribar a quanta més gent millor. Els fullets il·lustren també mapes del Centre Històric i de la platja i situen amb símbols on es desenvolupen les activitats per facilitar l’orientació de l’usuari i unifiquen l’oferta d’activitats a Gandia i la platja. Els fullets es distribuiran en comerços del Centre Històric, hotels de la platja, oficines de turisme, etcètera.

També els visitants tindran a la seua disposició fullets de la Xarxa d’Espais Culturals de Gandia (XEC); d’espais esportius o patrimonials a més d’un fullet específic on apareixen els 89 els establiments adherits al SICTED (Gandia és la ciutat que més distintius té de la Comunitat Valenciana).

«Dit tot això, és evident que hem millorat molt la nostra oferta cultural, esportiva i d’oci per a l’estiu. Ens espera una campanya d’estiu molt bona que és fruit del treball que es realitza durant tot l’any. Ho hem dit moltes vegades, Turisme a Gandia es pot fer els 365 dies de l’any» va declarar Diana Morant.

La màxima representant en matèria de turisme ha fet valdre els reconeixements i fites que la ciutat ha anat marcant al llarg de l’últim any:

– L’any 2017, Gandia ha liderat la desestacionalització en la Comunitat Valenciana, segons Hosbec.

– S’ha posat en marxa la marca d’Esplendor Mediterrània fruit del treball de la Mesa de Turisme.

– A finals de juny van començar els viatges d’una jornada de turistes alemanys allotjats a les Illes Balears cap a Gandia amb el ferri de Trasmediterránea, turistes que també visitaran el Centre Històric, el Palau o al Museu Faller.

– Aquest cap de setmana han vingut touroperadors de Polònia per fixar-se en la nostra ciutat com a seu de turisme de congressos.

– 5 punts wifi gratuït al llarg del Passeig Marítim

– Quarta destinació turística d’Espanya amb major creixement segons l’estudi realitzat per Trivago.

– Niumba, el portal de lloguers vocacionals de Tripadvisor, situa Gandia dins de les 10 destinacions més populars entre aquells que passen les seues vacances en un lloguer de vacances.

«És evident el reposicionament de Gandia com a destinació turística. Un reposicionament marcat per un augment en la desestacionalització hotelera i la millora de la rendibilitat com a destinació. Queda molt marge de millora però Gandia té totes les oportunitats per aconseguir-ho i seguirem treballant en aquesta línia«, conclou Morant.

Et Pot Interessar