12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia programa una marató de contes per a celebar el Dia del Llibre Infantil i Juvenil

El regidor de Cultura de Gadia, Joan Muñoz, i el coordinador de les Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, han presentat les activitats organitzades per la Xarxa de Biblioteques de Gandia que es duran a terme durant la setmana de l’1 al 6 d’abril en la ciutat amb motiu de la celebració del Dia internacional del llibre infantil i juvenil (2 d’abril).

Ordiñana ha comentat que “les activitats de promoció de llibres i de la lectura la fem durant tot l’any amb molta il·lusió i molt interés. Però per a celebrar el 2 d’abril (Dia internacional del llibre infantil i juvenil) i  el 23 d’abril (Dia internacional del llibre), organitzem un programa especial”.

La setmana que ve passaran per la biblioteca centenars d’escolars. El dia 1, rebran a l’alumnat de Carmelites i Mares Escolàpies. El dia 2, els col·legis Borja-Jesuites i Pares Escolapis. La plaça Jaume I s’omplirà de xiquets i xiquetes per a commemorar el Dia del llibre infantil i jivenil. “És un dia festiu, en el qual es lligen manifestos i es fan activitats, centrant-se en la importància que els llibres tenen en la vida i la seua aportació a la comunitat”, ha assenyalat el responsable de la biblioteca.

També es realitzaran tallers de foment de la lectura a les biblioteques de barri. Enguany s’ha triat un llibre de l’autor local Emili Selfa: Una marjal de llegendes. “Tant l’autor com la il·lustradora (Manola Roig)visitaran cadascuna de les biblioteques per a fer una activitat d’animació lectora centrada en el llibre, en els seus personatges i, sobretot, en els llocs mítics que descriu”, ha comentat Ordiñana.

Així mateix, enguany és la primera vegada que l’IMAB col·labora amb el Festival CORTOONS. Serà a través d’un taller d’animació amb plastilina, on els escolars modelaran el personatge infantil Pollo Pepe i aprendran les tècniques seguides en animació “perquè cobre vida”.

La biblioteca es trasllada al carrer: Marató de contes

El dissabte 6 d’abril una representació del fons material de la biblioteca eixirà al carrer. Llibres, taules i cadires ocuparan el tram enfront de la Casa de la Marquesa del passeig de Germaníes. On durant tot el dia hi haurà una marató de contes.

D’11 a 14 hores i de 17 a 19.30 hores, hi haurà una sessió continuada de contes, històries, rondalles, cançons i qualsevol tipus d’actuació en la qual podrà participar la ciutadania. Es preveuen més de 45 intervencions.

Seguidament, a partir de les 19.30 hores i en el mateix emplaçament, el públic familiar podrà gaudir de la música popular i les cançons en valencià del grup Trobadorets, que posarà el punt final a la festa.

 

 

 

 

 

Articles relacionats