24.5 C
Gandia
Dissabte, 24 setembre, 2022

Gandia presenta la seua proposta turística per a Fitur 2020

• “Vindràs per la platja. Hi tornaràs per molt més”. Sota aquest eslògan Gandia es presenta a Fitur 2020, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, del 22 al 26 de gener, amb la voluntat d’apel·lar als sentits i l’experiència vital de passar uns dies a la nostra ciutat.

• A l’oferta tradicional de sol i platja, s’uneix la promoció com a destinació turística intel·ligent i sostenible. Amb imatge renovada i més humanitzada. Amb una nova mirada de la platja de l’Auir, el nostre patrimoni cultural, natural, l’oci i les festes, l’esport… La gastronomia, amb la Fideuà de Gandia com a màxim exponent, també hi serà present en els ‘Showcooking’.

• L’estand de Gandia, sota el paraigua de València Turisme de la Diputació de València, serà el més gran, amb 6 metres, i estarà situat enfront del de Benidorm. Es repetirà la presència com a destinació lgtbifriendly en Fitur LGBT.

• Ja hi ha tancades 17 reunions, la meitat amb touroperadors nacionals i internacionals especialitzats dirigits al mercat rus, francés, alemany i britànics. També amb empreses del sector del turisme intel·ligent.

Rdp presentacio Gandia a Fitur 2020 2El regidor delegat de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, acompanyat de la tècnica de Turisme, Olatz Megía, ha presentat aquest matí als mitjans de comunicació la programació i els continguts que la nostra ciutat presentarà la setmana pròxima, del 22 al 26 de gener, a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, FITUR 2020. Prèviament, aquest matí s’ha donat a conéixer als representants del sector i grups polítics a la Mesa de Turisme.
“Es tracta d’un dels aparadors turístics més importants del Món i que marca l’inici de la campanya turística de la nostra ciutat, ja que sens dubte el centre d’Espanya és el nostre mercat principal i de referència. Fitur sempre és una magnífica oportunitat per tal de fer valdre el millor que tenim. Així, juntament amb l’oferta tradicional i consolidada, hi sumem noves percepcions i reptes”, ha destacat Mascarell.
Sota el lema “Vindràs per la platja. Hi tornaràs per molt més” (Vendrás por la playaVolverás por mucho más), es presenta una nova imatge, en la qual el principal atractiu és la platja, però amb un ventall de possibilitats molt ample: el patrimoni cultural, l’oci i les festes, els espais naturals, l’esport, la gastronomia… Apel·lant als sentits es fa valdre l’experiència vital de passar uns dies a Gandia, amb imatges més humanitzades enfront de les postals clàssiques.
Però Gandia es presenta també com a destinació turística intel·ligent. No en va és de les primeres ciutats d’Espanya en tindre un Pla Estratègic de Turisme Intel·ligent Gandia 2020-2025. “Volem fer bandera de la innovació i la sostenibilitat, hi mostrarem les accions concretes aplicades al dia a dia”.

L’estand

Enguany la presència de Gandia al Pavelló de la Comunitat Valenciana, sota el paraigua de València Turisme de la Diputació de València, serà superior a altres edicions i, a excepció de València, serà el destí amb més metres (6 m). Ocuparà gran part de l’espai de la Diputació de Valencià i estarà situada un dels corredors principals del pavelló. Estarà decorat amb imatges de la platja, i una nova mirada a la platja de l’Auir, el Palau Ducal dels Borja… El nostre patrimoni cultural, l’oci i les festes, els espais naturals… també hi seran presents.
Gandia també tindrà un tòtem gegant al passadís central d’IFEMA, com a reclam diferenciat, que convida a visitar el nostre estand al pavelló 7.
Un any més, la nostra ciutat, com a destinació lgtbifriendly, estarà present en Fitur LGTBI, al pavelló 3. L’estand també comptarà amb una imatge pròpia de Gandia.

Material

Com a novetat, Gandia, dins la nova imatge d’innovació, qualitat i sostenibilitat com a raó de ser, permet al visitant la possibilitat de descarregar els fullets turístics a través d’un QR.
Uns fullets que també s’han editat en paper, lliure de clors i procedent de plantacions controlades, per tant sostenible. Hi ha materials nous, per exemple, sobre la Setmana Santa, recentment declarada Festa d’Interés Turística Nacional; turisme esportiu, sendes… I es milloren amb la nova senyalització de les rutes…
També s’hi repartiran pòsters amb noves mirades a la platja de l’Auir, Castell de Bairen i ullals, la platja Nord i el Palau Ducal dels Borja.

Programa

Tot i que el regidor de Turisme s’ha reservat per a Madrid els anuncis concrets de projectes importants per a la ciutat, sí que ha esgranat la programació:

Dimecres 22 de gener
11.00 h: Gandia com a destinació Turística intel·ligent (sala B).
12.30 h: Acte institucional de la Diputació de València en la Plaça Central.
14.30 h: ‘Showcooking’ “Caneló cruixent de Fideuà amb espuma de carabiners”, de l’hostaler de Gandia, Chema Soler. Tapa amb la qual es va proclamar subcampió del prestigiós Concurs de tapes de Valladolid.
16.30 h: Visita a l’estand del President de la Diputació.
Tot el dia: Reunions amb TouroperadoresMegía ha avançat que, de moment, ja hi ha tancades 17 reunions, “la meitat de les quals són touroperadores nacionals i internacionals, dels nostres mercats potencials: França, Rússia, Alemanya, Regne Unit… També ens reunirem amb empreses i professionals sobre turisme intel·ligent i noves eines…”.

Dijous 23 de gener
Al matí: Visita a l’estand del *President de la Generalitat
11.00: Roda de Premsa Festes de Gandia: Setmana Santa de Gandia. Festes d’Interés Turístic Nacional.
Tot el dia: Reunions amb Touroperadores.
21.00 h: “La noche Q”. Recollim distintius Q de qualitat turística de la platja Nord i tourist info.

Divendres 24 de gener
Tot el dia: Reunions amb Touroperadores

Dissabte 25 de gener
11.00 h: Presentació Pirata Rock 2020 a “Fitur Festivals”.
12.30 h: ‘Showcooking’ Fideuà de Gandia a càrrec de Xef Amadeo, guanyador del 45 Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i d’Avelino Alfaro, President de l’ACG Fideuà de Gandia. I es presentarà el certamen i el cartell de la 46 edició.

Articles relacionats