20.4 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

Gandia presenta ‘Juntes accelerem la igualtat’ per celebrar el Dia Internacional de la Dona

– L’Ajuntament presenta les activitats del Dia Internacional de la Dona sota el lema ‘Juntes accelerem la igualtat’.

-El 8 de març hi haurà un dinar solidari al carrer Tossal.

– Maribel Codina: “Només des de la igualtat entre dones i homes, aconseguirem que la nostra societat avance de forma digna i justa”.

‘Juntes accelerem la igualtat’ és el lema escollit enguany per l’Ajuntament de Gandia per commemorar el pròxim 8 de març el Dia Internacional de la Dona. Així ho ha informat aquest matí la regidora d’Igualtat, Maribel Codina, que ha comparegut en roda de premsa per informar de totes les activitats que s’han programat des del seu departament.

En primer lloc, la edil ha explicat que aquest dissabte el Teatre Serrano acollirà a partir de les 18 hores l’Homenatge de la ciutat a les dones. En aquesta edició, es reconeixerà la tasca de set dones referents de Gandia en diferents àmbits. “Totes s’han fet a si mateixes amb esforç i tenacitat; han treballat de valent per aconseguir les seues metes; han estat fidels als seus valors i a la manera d’entendre la vida; i, sobretot, han estat i són llum per a aquelles persones que es miren al seu mirall”, ha declarat Codina.

Amparo Brotons Olcina, Maria García Alvarado, Andrea Medina Piña, Aina Quilis Pellicer, Laura Romero Ortolà, María José Simó Martí  i Monika Stefanova Ivanova han estat les dones reconegudes per la ciutat. El cartell d’este acte ha estat realitzat per la dissenyadora Irene Cuevas.

En segon lloc, s’ha informat que, després de l’èxit de la passada edició, el dinar solidari del 8 de març tornarà a celebrar-se a partir de les 14 hores al carrer Tossal. “Esperem que vinguen un miler de dones i que puguem celebrar que a Gandia, juntes, accelerem la igualtat”, ha indicat Codina, qui ha explicat que el dinar té un preu de 2 euros solidaris dels quals 1 euro anirà a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i 1 euro per a l’Associació de Famílies Afectades per la Síndrome de Wolfram. Les inscripcions es podran fer fins al 3 de març, a través de tiquets repartits per les associacions de dones de Santa Anna, Benipeixcar i el Raval, així com per l’Associació Rosa dels Vents i l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Altres activitats que s’han preparat per al dia 8 de març són l’actuació de l’alumnat dels col·legis de Gandia ‘Respirem en igualtat’; la lectura del manifest del 8M; el lliurament de premis dels concursos de dibuix, de relats i aparadors; i la tradicional manifestació del 8M que eixirà a les 18.30 des del centre de salut de Beniopa i finalitzarà a l’ajuntament. A més, s’han programat visites en femení al Palau Ducal previstes del 8 al 10 de març; i al Grau, al port, es farà el dia 8 de març una foto per sensibilitzar les dones d’aquesta barriada.

Durant les pròximes setmanes s’han programat altres activitats, com ara concursos de dibuix, de relats, cicle de cinema, exposicions, poemaris, xarrades, concerts, presentacions de llibres, els entrenaments de la Cursa de la Dona o jornades sobre igualtat.

Pel que fa al cartell de la present edició, Codina ha explicat que ha estat realitzat per la dissenyadora Alicia Martínez. “El cartell ens mostra dones pedalant juntes, en una mateixa direcció, accelerant per la igualtat. El color morat és el color de la dona, del feminisme, de la ciutat; el color blau és el blau del mar, del cel, Gandia es mostra a través del paviment del passeig de les Germanies i de l’estel de l’escut de l’Ajuntament”.

Sobre el lema, la responsable d’Igualtat ha destacat el treball que es fa des del Consistori per accelerar la igualtat. “El feminisme no només s’ha de defensar, sinó que també s’ha de practicar i, també, accelerar-se. I això, nosaltres ja fa temps que ho fem a la nostra ciutat, ja que des de l’executiu garantim la igualtat des de l’acció i la convicció”. En aquest sentit, ha fet valdre les mesures que es duen a terme encaminades a empoderar les dones i oferir garanties davant casos de desigualtat, discriminació o violència de gènere tals com el Pla Corresponsables; la implantació de l’Escoleta Matinera a les Escoletes Municipals, de forma gratuïta, per fomentar la conciliació laboral i familiar; la posada en marxa de programes com ‘La màscara de l’amor’ o l’Escola d’Igualtat, que arriba a la 4a edició, entre d’altres.

“Només avançant en igualtat entre dones i homes, aconseguirem que la nostra societat avance de manera digna i justa. Hi ha qui pretén tornar al passat i revertir les conquestes de la lluita feminista. Hi ha els qui neguen la violència de gènere. Però les persones demòcrates no podem permetre que es trenquen els consensos que tant ens han costat aconseguir. Treballarem sense descans per ampliar-los i enfortir-los”, ha finalitzat.

Articles relacionats