16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Gandia presenta el XVII Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació, Cortoons 2021

– Les diverses activitats programades amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, l’Institut Valencià de Cultura i el Campus de Gandia de la UPV, es desenvoluparan del 22 al 24 d’octubre al Teatre Serrano i al recinte universitari.

– Carmen Fuster, regidora de Polítiques Eductives: “Aquest esdeveniment es converteix a la ciutat de Gandia en un centre d’atenció per a la industria de curtmetratges d’animació europea”.


– Joan Muñoz, coordinador de Política Festiva de l’ajuntament: “Gandia comença a tindre la incidència i l’èxit que té el festival a escala internacional”.


– Alessandro d’Urso: director del certamen: “S’han seleccionat 8 hores d’audiovisual de tots els treballs increïbles que han participat”.


– Javier Pastor, subdirector de Cultura del Campus de Gandia: “Molts dels nostres alumnes de Comunicació Audiovisual tenen l’oportunitat de conéixer el món de l’animació”.


– Victor Moll, CEO de Moll Motor: “Aquest festival comporta innovació i benefici per a Gandia”.


– Les entrades per a les projeccions al Serrano es poden comprar a la caseta oficial del festival situada al Passeig Germanies.

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, acompanyat del coordinador de l’àrea de Política Festiva de l’Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz, el director artístic del ‘Cortoons Gandia Festival 2021’, Alessandro d’Urso, i junt amb Javier Pastor, subdirector de Cultura del Campus de Gandia de la UPV, i Victor Moll, CEO de Moll Motor, ha presentat aquesta matí davant els mitjans de comunicació aquest XVII Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació que es desenvoluparà amb una gran varietat d’activitats al Teatre Serrano i al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València des del pròxim 22 al 24 d’octubre.

Cartoons 2Aquesta iniciativa organitzada per Urso, l’ajuntament, l’Institut Valencià de Cultura i el campus universitari de Gandia, acollirà diversos espectacles relacionats amb el cine i de l’animació, així com un intercanvi d’experiències d’artistes de tot el món (animadors, directors de cinema, artistes digitals), entre els quals destaca les estreles Pascu i Rodri, del canal de Youtube Destripando la historia que compta amb més de quatre milions i mig de seguidors, una parella amb reconeixement internacional que farà una trobada amb una posterior sessió de signatures.

“Aquest esdeveniment converteix a la ciutat de Gandia en un centre d’atenció per a la indústria de curtmetratges d’animació europea i també en un al·licient per a allargar si cap més la temporada turística”, ha destacat Fuster sobre la V edició del festival de Roma que se celebra a la nostra ciutat, qui ha assenyalat que “enguany s’han presentat 2.270 curtmetratges procedents de 112 països, 500 més respecte a la convocatòria anterior”, amb la participació de 140 treballs del nostre país i la resta d’altres estats com França, Japó o Corea, entre altres, fet que demostra l’èxit del festival.

Per la seua banda, Muñoz ha agraït la implicació, la col·laboració i el suport de tots els agents implicats en l’organització d’aquest festival de cinema d’animació, sobre el qual ha declarat que “a Gandia comença a tindre una incidència i un èxit molt fort, similar al que ja té a escala internacional”.

En la seua intervenció, el director del festival ha explicat que les projeccions del divendres 21 a l’Aula Magna del Campus universitari de Gandia són gratuïtes, i ha incidit en la gran quantitat de “treballs increïbles” que han participat, dels quals “s’han seleccionat 8 hores d’audiovisual per al públic”.

Així mateix, d’Urso ha posat en valor l’estrena de Rosa rosae. A spanish civil war elegy, un film del gran Mestre Carlos Saura que només ha estat presentat al Festival Internacional de Cine de San Sebastián, i que es projectarà l’últim dia del certamen malgrat que el director no ha pogut participar en aquesta edició.

Seguidament, Pastor ha reivindicat el treball conjunt entre la institució educativa i Urso des de fa anys, gràcies al qual “molts dels nostres alumnes de Comunicació Audiovisual tenen l’oportunitat de conéixer i de rebre informació directa sobre com formar-se i participar en el món de l’animació”, així com de presentar els seus projectes.

Finalment, Moll ha agraït “l’esforç, la innovació i el benefici que comporta aquest festival per a Gandia”, al qual l’entitat que representa va contribuir a la seua difusió i participació amb un concurs que va difondre a les seues xarxes socials.

La programació completa del ‘Cortoons Gandia Festival 2021’ consisteix en les següents activitats:

Dijous 21 octubre
• 20.30 hores: Desfilada i “Cortoons en la ciudad”, projecció en les cafeteries de Gandia.

Divendres 22
Campus Gandia UPV
• 10.00 h.: Presentació del Festival.
• 10.15 h.: Trobada amb l’escola d’animació ESAT de València.
• 11.15 h.: Projecció del llargmetratge: Josep, d’Aurel.
• 12.35 h.: Projecció de curtmetratges.

Teatre Serrano
• 17.15 h.: Cortoons clàssics animats.
• 17.30 h.: Projecció dels curtmetratges en concurs oficial.
• 18.40 h.: Projecció del documental: 10 años con Hayao Miyazaki – Aquí está Ponyo.
• 19.30 h.: Projecció del film: Mi vecino Totoro de Hayao Miyazaki.
• 21.00 h.: Projecció dels curtmetratges en concurs oficial.

*En la recepció del Teatre Serrano hi haurà una fira mercat de còmics dels artistes  Ehsan Mehrbakhsh i Camilla Mattiuzzo.

Dissabte 23
Teatre Serrano
• 11.00 – 14.00 h.: Taller familiar de plastilina amb Pablo Llorens (preu 6 euros).
• 17.15 h.: Cortoons clàssics animats.
• 17.30 h.: Projecció dels curtmetratges en concurs oficial.
• 18.15 h.: Seminari de l’actor de doblatge Fernando Cabrera (Sheldon Cooper de Big Bang Theory).
• 19.15 h.: Sessió de firmes de Fernando Cabrera.
• 19.40 h.: Projecció del llargmetratge: Josep, d’Aurel.
• 21.00 h.: Projecció dels curtmetratges en concurs oficial.

*En la recepció del Serrano hi haurà fira mercat de còmics i dels artistes Ehsan Mehrbakhsh i Camilla Mattiuzzo.

Diumenge 24 (dia de l’Anime)
Teatre Serrano
• 11.00 h Especial dia de l’anime amb la projecció del film: Guardianes de la noche – Kimetsu no yaiba – tren infinito (Demon Slayer) en valencià. Preu d’entrada 4 euros.
• 17.30 h: Cortoons clàssics animats.
• 17.45 h.: Trobada amb els youtubers de “Destripando la historia”, Pascu i Rodri.
• 18.30 h.: Sessió de firmes de Pascu i Rodri.
• 19.00 h.: Projecció dels curtmetratges en concurs oficial.
• 19.45 h.: Especial dia de l’anime: projecció del llargmetratge: Dragon Ball Super Broly (en valencià).
• 21.15 h.: Projecció especial del curtmetratge: Rosa rosae. A spanish civil war elegy, dirigit pel Maestre Carlos Saura.
• 21,20 – 22.00 h.: Acte final de Cortoons i entrega de premis.

Per a gaudir de les projeccions es poden adquirir les entrades per 5 euros (bo per dia) ó 12 € (bo tres dies), i es poden adquirir a la caseta Cortoons situada al Passeig Germanies.

Per a ampliar i/o consultar informació al respecte es pot accedir a la web www.cortoons.es o es pot enviar un correu a info@cortoons.es.

Articles relacionats